söndag 21 februari 2010

Bath

Det är smått kallt ute nu. Veden som vi burit in i garaget för att torka har tagit slut. Det finns en hel del ved ute på gården, men det är alltid spännande att se hur den beter sig då man försöker tända på. Har man tur är den huggen förr-förra sommaren - då går det ganska bra. Är den däremot från senaste sommar blir det mer rök än eld, och det fräser och spottar då den sura veden börjar bli varm. En lagom korvglöd får man till. Oftast vill man ju dock hellre mysa i värmen än grilla korv...

Då är det skönt att värma bastun. Vår bastu har jag visat tidigare, här. I anslutning till bastun finns badrummet, som jag ska visa er idag. Välkomna in!

På badrumsdörren i glas har vi målat ränder. På en av ränderna har jag skrivit Bath - så vet man vad som gömmer sig bakom dörren!

Vårt badrum går i grått. På golvet har vi stora, antracitgråa plattor. Väggarnas ljusgråa kakel är en imitation av natursten, på närbilderna kan ni se strukturen (men plattorna är alltså helt jämna). Skåpdörrarna och "valolippan", dvs hyllan med lampor, är gråa liksom detaljerna som är i metall. Lamporna ovanför handfatet och duscharna ger ett behagligt dämpat sken som ger badrummet en lugnt stämning.


Då man kommer in i badrummet har man handfatet framför sig. I spegeln kan man skymta bastudörren.


I badrummet finns två duschar - for him and for her :) En enkel vallmo pryder väggen. Duschväggen i rökgrått glas delar av rummet i två delar. Jag glömde att fota det närmare, men vi har avlånga golvbrunnar längs väggen. En liten detalj som gör stor skillnad, tycker jag!


Krokarna från Indiska köpte jag redan förra våren men fick upp dem på väggen först nyligen. "Skruvhålen" bestod av två rätt stora öglor, och vi kom inte på något vettigt sätt att skruva fast den i väggen. Till sist kom jag på att man kunde använda sig av porslinsknoppar. Passande eftersom knopparna på krokarna också är av porslin.


Vad pysslar ni med denna söndag? Jag borde sy en ny inne-dräkt åt Snövit. Jag trodde att jag skulle slippa lätt undan och kunna använda Liljas kläder på henne också. Men vår lilla Snövit verkar inte bli större än sin chihuahua-mankhöjd :)

Ha det bra!

9 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Oj så snyggt badrum ni har.Grått är verkligen vackert. Vallmon i duschen var riktigt fin också.Önskar dig en bra söndag!

StrandviksVillan sa...

Visst är det snyggt ert badrum!!
Och golvbrunnarna är verkligen speciella, så kanske du kan visa dom i ett nytt inlägg? Ta då också nån bild så man ser båda duscharna samtidigt ;)
Det blev ju bra med krokarna där! Hoppas du hittar ett sånt skåp du vill ha till väggen också.
Så bra med grått och vitt, man kan tillsätta vilken accent man vill.

Louise sa...

Ni har ett snyggt badrum! Vilket fiffigt sätt att hänga upp handdukshängaren! Knopparna satt finfint! Ha en skön söndag!

alegni sa...

jäklar, vad fint ni har det i badrummet. funderar allvarligt på att flytta in där i värmen nu när det är så kallt ute...
de där golvbrunnarna lät intressanta - kan man få se dem på bild, please?
jag har lekt frisör och klippt både make och mor idag, men något annat vettigt har jag inte gjort.

Anonym sa...

Fina bilder av ett fint o speciellt hem :-))
Vi myser i en varm husbil när det blåser iskallt därute, men vi har hunnit både skida o varit på uteteater med "Talvisota" Den var bra och annorlunda
-pudervippa-

Anonym sa...

Fina bilder av ett fint o speciellt hem :-))
Vi myser i en varm husbil när det blåser iskallt därute, men vi har hunnit både skida o varit på uteteater med "Talvisota" Den var bra och annorlunda
-pudervippa-

Galleri MochB sa...

Så fint i ert badrum! Det blev inga två duschar hos oss, bara en familjedusch i taket ;O)
Min brasved har också tagit slut. Ett helt lass gjorde vi förra sommaren, men har tydligen eldat väldigt flitigt, så nu får jag så lov och snatta ur mannens högar ;O)

Fröken Fräken sa...

Vilket vackert och smakfullt badrum! Ska vi byta? ;-D Smart lösning med krokarna, ibland hittar man ju fina saker men som det verkar som tillverkarna har tänkt att man ska skruva fast med världens största skruvskallar för att de ska sitta uppe...

Sanna sa...

Vilket u n d e r b a r t badrum!!En massa vackra detaljer och så snyggt med grått!
Kram Sanna