tisdag 9 december 2008

Tisdag kväll är bastukväll?

Hos oss är fredagkväll bastukväll. Men det lyxiga med att ha egen bastu är ju att man kan värma den när man vill. Just ikväll är jag världens sjukaste människa med stegring, sjuk hals och värk i hela kroppen (stackars mej!). Då är bastu det skönaste som finns.

I vår bastu ryms man helt bra 6 personer, och är man färre, som man oftast är, är det skönt att få breda ut sig. Lavarna var en färdig byggsats - bara att olja och montera upp. Kaminen är av märket IKI. Den hade maken och jag ganska långa diskussioner om. Båda ville jättegärna ha den för att den är snygg, stilren och lär ha bra "löyly". Men den är också tre-fyra gånger dyrare än en vanlig kamin. Till sist köpte vi den och har inte ångrat oss en sekund!

Led-lamporna i taket är blåa, och jag måste erkänna att det inte är det bästa valet. De ger ett kallt sken, vilket inte alls passar i en bastu. Men har vi samtidigt på belysningen under laven blir det riktigt mysigt.


I lördags var svägerskans familj på besök och bastun blev genast utsedd till husets bästa lekplats! Speciellt roligt var det förståss under laven. Men lille A, 2 år, hade ett litet klagomål: bastun var ju så kall!

Det är så roligt att ha barn på besök. När annars kommer man på att baka Hunden Lilja-pastejer? Fröken E, 7 år, står för den konstnärliga touchen.
Dessa pastejer är världens enklaste: skär färdig jultårtsdeg i fyrkanter, bred på valfri mjukost och strö på hackad skinka, paprika och rödlök. Vik ihop, pensla (och dekorera!) och grädda.

Hoppas ni är friska! Själv ska jag dra täcket över huvudet och tycka synd om mej själv. *snörvel*

3 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Trist att du nu blivit sjuk! Själv börjar jag känna mig okej igen - men när ska man slippa denna trötthet som man går omkring och känner hela tiden?!

Låter lyxigt med egen bastu. Lite svårt att klämma in en i en tvåa dock!

Ja i våras/somras när jag letade stämpelbokstäver så krävdes det många undersökningar innan jag till slut hittade dem. Nu har fler affärer börjat ta in olika bokstavsstämplar har jag märkt!

Livet hos mossi sa...

Nu är det jag som får skicka "krya-på-dej" kramar åt dej..stackarn! :/ Varm saft med honung rekommenderas.

Super härlig bastu! Den sku man vilja pröva.

Hoppas du blir frisk snabbt..

StrandviksVillan sa...

Så skönt att få sig ett riktigt gott skratt nu då vi just kommit hem från sjukhuset och är rätt trötta och möra efter bilresan! Tack för det! :D