tisdag 16 februari 2010

Office inspiration

Hur skulle det vara med lite mer färg till våren?


Jag sökte inspiration till vårt kontor och hittade det i mängd och massor i House Doctors nya katalog. Jag måste säga att jag inte känner till deras tidigare kollektioner så bra, men då jag tänker "House Doctor" tänker jag zink, danskt/franskt och ruff romantik. Allt det är med, men här finns dessutom massor med friska, fräscha färger. Tillsätt lekfullhet och trevliga funktioner - och jag är såld!

Oj, vilken reklam det här blev! Men kolla:


I vårt gråvita kontor tänker jag mig just såna här detaljer: zink, vackra korgar och burkar, några växter och två-tre fräscha färger att piffa upp det hela med. Jag har en hel del skåp att gömma inte-så-fina saker i, så varför inte ha öppna hyllor på väggarna där jag kan förvara lite finare pysselsaker och prydnader. Ett sånt här skåp skulle vara jättefint...


...men jag funderar allvarligt på att sätta upp lådor i den här stilen på den ena väggen. På den översta bilden, på väggen i bakgrunden, ser man idén. Om man skulle få tag på lagom stora trälådor skulle det inte vara svårt att måla dem och sätta fast vackra papper i bottnen. Nån som vet var man får tag på såna? :)


Ute är det hur kallt och snöigt som helst, men det märks att våren är på väg. Ljuset återvänder, fåglarna kvittrar - och inspirationen återvänder!

10 kommentarer:

Sanna sa...

Vilka underbara inspirerande bilder! Vår nya klocka tickar inte, så jag kan nog rekommendera den! :) Ditt veckoslut lät kul! Hoppas du inte blir sjuk nu då din väninna var det.

Jag längtar också efter våren!

Kram Sanna

alegni sa...

vad piggt det ser ut med färger i kombination med zink. den kombinationen hade jag inte kommit på själv. där ser man vad bra det är med internet och bloggar!
jag saknar helt och hållet inspiration just nu, men jag hoppas den återvänder när snön smält. eller senast då ;) kram

StrandviksVillan sa...

Oooh, fräscht!!
Jag har också färg i dagens inlägg :)
Gillar också HD och förknippar dom med samma som dig, det där var verkligen fina bilder från katalogen. Skåpet med en glasdörr var tjusigt, ett sånt kunde man göra av ett gammalt fönster!
Men så var det ju det där med att skruva i väggarna...

Jaaaa, jag hörde också fågelkvitter i går, härligt!
Hur har ni det på sportlovet, nåt ledigt alls? Fast vi ses väl helgen innan också.

Ha en fin inspirerande dag!
kram!

Galleri MochB sa...

Idén med lådorna gillar jag, så det blir säkert toppen :O)

Livet på Vestergård sa...

Härliga bilder från House Doctor.
Vackert med lite färginslag nu till våren !
Fågelkvittret har jag också lyssnat på ett par dar :)
Ha en bra dag!

Skogsdoft & havsbris sa...

Lät som en jättekul tjejhelg ni hade - förrutom hon som blev sjuk då...
Lite färg till våren låter bra! Fina bilder, gillar den lilla zinkbyrån och det fina skåpet! Lådor i lämplig storlek borde ju inte vara så svårt att göra själv, då får man ju exakt de mått man vill ha också! :)
Skönt nu när det blir ljusare och ljusare, men -15 är allt annat än vårtemperatur, brrr! Hoppas det snart blir varmare, det börjar räcka med kölden nu... Vi hade tänk fara och skrinna igår kväll, men det var så kallt så vi skippade det... Man kommer ju ihåg hur man skrinnade med blåfrusna tår när man var barn, det var inte särskilt roligt! Nog känns det i fötterna, eller framför allt vristerna, att man är ovan att skrinna. Skidat har jag inte heller gjort sen högstadiet, och vår allt annat än trevliga jumppalärare såg till att bota mig från allt vad skidåkning heter för all framtid! :O

mille sa...

Turkos, lila och limgrönt är mina favoriter. Så jag kanske ska piffa till köket till vår??
Ja, jag kan ju införskaffa lite färgglada kuddar till soffan också :)

Louise sa...

UUUU, det lilla vita vitrinskåpet är så fint!! Speciellt med alla de där fina små prylarna i! Du hade jjättefina bilder i ditt inlägg! ha det gott!

Fröken Fräken sa...

Ojojoj så mycket fint! Jag måste absolut titta in och bläddra igenom den katalogen. Jag är ju lite sugen på att få in lite färg här hemma också, den där färglängtan drabbar alltid mig den här tiden..

Jo, visst är jag kreativ, men jag har än inte lyckats lösa hur man kan göra en micro snyggare...! ;-D

alegni sa...

jag såg hos galleri m&b att du är på väg till loppisen i smedsby. don't get your hopes up... jag har aldrig hittat något värt att satsa på på den loppisen. fast kanske nästa loppis är undantaget som bekräftar regeln :)