söndag 3 maj 2015

Att ha en svävande våräng i köket

Vilken underbar första majhelg det har varit! Solsken, utflykter, tillsammanstid och trädgårdstid. Lejonungen fick nosa på havet för första gången (om man bortser från den allra första vagnturen dagen innan vi lämnade sjukhuset) och titta på lekande gäddor. Men än var han nog för liten för att uppskatta gäddlek...


Igår hade vi vänner på besök. Vi grillade hamburgare - mums va gott det var! Jag pyntade med vårblommor från trädgården. Eftersom det skulle bli fullt med mat bordet så hängde jag upp blommorna ovanför bordet istället.


Provrören som jag använde har jag fått nån gång för väl utfört arbete. Såna kan vara svåra att hitta i butik, men jag ska ge ett tips. Jag köper alltid vaniljstång i "provrör" och sparar dem för den här typen av arrangemang.


Ett annat tips gäller blommorna: om du plockar vårblommor, eller späda blommor överlag, kan du lägga dem i kallt vatten i kylskåpet några timmar innan du ställer fram dem. Då håller de längre.

Nu får resten av maj gärna fortsätta i samma stil med sol, blommor, grönska och utflykter. Önskar er alla energi och kreativitet!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bra tips ! O fin dekoration

Drömgården sa...

Va fiiint!! Jättemysigt såhär på våren :D
/Kitty

Lyckoslanten sa...

Det där var både vackert och häftigt! ♥︎