söndag 12 april 2015

Växthuseffekt och vindkraft - fortsättningen

För fyra veckor sedan sådde jag bladgrönsaker i mitt kallväxthus, minns ni? Sen dess har jag inte ens öppnat dörren till växthuset då det har varit så kallt. Men nu i veckan har det varit fint och soligt igen, så jag kikade in under fiberduken. Och visst hade det grott!


Rucolan och spenaten såg riktigt fina ut. Mizunan och bladsallaten hade däremot inte grott så bra, och de exemplar som fanns såg ganska bleka ut. Men vem vet, kanske de också tar sig nu. Igår var det så varmt i växthuset att jag var tvungen att vädra en stund. Åh, härliga vår!


Och så var det den där vindkraftsparken som någon helt fräckt hade byggt upp i påskparadiset. Trots mina farhågor så frodas det där också. Men... Det är något som inte står rätt till. Påskhararna har återvänt till sin forna biotop, men de ligger bara och sover. 


Surret från vindmöllorna verkar tydligen sövande på dessa varelser, vilket gör att de inte sköter sin uppgift: att beta gräset. Gräset växer och växer och det hotar att trassla in sig i vindmöllorna. Ajaj, det här kan inte sluta bra. Det blir nog till att smyga in några kaffebönor med chokladäggen så att hararna får en koffeinkick och förhoppningsvis återgår till sitt normala beteende.


Over and out från denna rapportering!

Tusen tack för alla fina kommentarer på mitt inlägg om festen! Det gör mig glad att kunna inspirera. Och lite stolt, såklart ;)

2 kommentarer:

Kamomilla sa...

Vad gulligt! En tannin! (som ett dagisbarn kallade kaniner, under den tiden jag jobbade som dagistant)

Liljas Corner sa...

Nu ser jag framför mig kaniner som simmar runt i rödvin ;D