måndag 6 april 2015

Trädgårdsglädje en tidig vårdag (och bilder från augusti)

Den här påskhelgen har varit alldeles speciell för oss, för vi har haft en Välkommen til världen-fest för vår lilla Lejonunge. Som förresten blev 6 månader gammal idag! Men mer om det en annan gång.

Jag gick en runda i vår regniga trädgård idag, och det gjorde mig så glad! Just vår tomt har ganska kallt mikroklimat, så det har varit skralt med vårtecken hittills. Men idag såg jag att blåsippan är på väg upp och mina allra första snödroppar har knoppar. Tulpaner och narcisser sticker upp i rabatterna och klätterrosen som jag planterade förra sommaren har små rosa bladknoppar.

I väntan på att våren ska explodera drömmer jag mig bort i de här bilderna från köksträdgården i augusti ifjol. Augusti är min favoritmånad i trädgården, men tiden dit får gärna vara lång.Ni ser den där gröna fonden i bakgrunden på båda bilderna? Den är till stor del borta nu. Min pappa har sågat ner några träd åt oss för att vi ska få in mer morgonsol. Då han sedan städade bort slyet runt omkring blev han lite ivrig, så att säga. Men på min runda idag såg jag att skogsdungen nu är en perfekt bas för det där woodlandet jag drömmer om. Det allra bästa glädjeämnet denna tidiga vårdag.

4 kommentarer:

Lyckoslanten sa...

Härligt att se fram emot! Min pappa högg aspar en hel sommar så att jag skulle få smultronhagen från barndomen tillbaka. Det är svårt att återskapa, lättare att skapa nytt.
Ha en fortsatt fin vecka! ♥︎

Drömgården sa...

Längtar verkligen till augusti! Många av mina favoriter i trädgården brukar stå som stoltaste just då. Dina bilder är fint fotograferade, som vanligt! ;)
Kram Kitty

Liljas Corner sa...

Pappor är bra att ha :) Det var snällt av din pappa att ta upp kampen mot asparna. Gissar att vi kommer att få ta den kampen nu... Men det blir nog bra sen :)

Liljas Corner sa...

Tack Kitty! Ja, det är så rikt i trädgården på sensommaren!