tisdag 10 mars 2015

En vanlig dag

En helt vanlig dag, men ändå inte. Lejonungen sov så länge på dagen att jag hann äta både frukost och lunch under tiden. Det hör inte till vanligheterna. Men jag tror att det blir längre sovpass nu, för vår hemsjuksköterska som besöker oss med jämna mellanrum gav grönt ljus för att ge honom så mycket puré han bara orkar äta. Jag är riktigt stolt över hur bra och hur mycket vår pojke äter, med tanke på att han utvecklingsmässigt bara är sex veckor gammal, och att han hade alla möjliga otäckheter i svalget under sjukhustiden. Nu står potatis, morot, blomkål, broccoli, plommon och nötkött på hans meny. Men nötköttet var ett misstag från min sida. Det smakar visst lite starkt. Så snart som möjligt blir det nog kyckling istället.


Så idag har jag faktiskt tagit det riktigt lugnt och målat i Den förtrollade skogen-målarboken av Johanna Basford. Lite mindfulness. Det finns förresten ett galleri på artistens webbsida (här) dit man får ladda upp sina färdiga bilder. Jag laddade just upp denna.


Jag har också, som alla andra dagar den här månaden, deltagit i Hanna Wendelbos fotoutmaning på Instagram. Texten som jag skrivit på den målade bilden hör ihop med den utmaningen och temat Min dröm. För som jag skrev där, jag är en drömmare av rang men då det kommer till kritan sammanfattas det mesta i dessa textrader.

Och så åt jag lunch, som sagt.


På tal om Lejonungen så blev han fem månader gammal i fredags. Jag tog såklart lite bilder, men det är verkligen inte det lättaste att fota små bebisar. Haha :)


*argh* Jag tycker inte om då jag gör långa, yriga inlägg som detta. Men låt gå för den här gången. Jag lyfter på hatten till dig som kom ända hit!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Oj va Lenni ska bli glad då han får äta så mycket han vill 😀 o den där målarboken älskar jag !
Sen måst jag säga att dina inlägg är aldrig för långa.
-pudervippa-

Lyckoslanten sa...

Så härligt med din Gullunge!
Dina inlägg är inte alls yviga.
De är härliga! ♥︎

Petra sa...

Fnissar gott och igenkännande åt den sista bilden. ❤

Ingela sa...

Den där sista bilden är för festlig!
Härligt att han har sådan aptit, lejonungen!
Inte alls svårt att komma till slutet på inlägget!!

Anonym sa...

Vad roligt att läsa att han sover och äter bra. Vad ljust hår han har fått. Det blir inte lättare att fota när de växer och blir äldre. H Cecilia

Vform sa...

Underbara bilder av en underbar dag ♥

Susanna/Huvikumpu Living sa...

Så härligt <3 Aivan ihana postaus :)

Drömgården sa...

Gillar alltid dina inlägg!
:)
/Kitty

StrandviksVillan sa...

Inte alls för långt - kunde gärna varit dubbelt upp ;) och absolut inte råddigt, bara mysigt!