onsdag 25 februari 2015

Godaste kakaon till eftermidagsfikan

Varm kakao hör nog till det godaste som finns i dryckesväg, eller hur? Åtminstone på vintern.
Jag vill tipsa om min favorit Green&Black's organic cocoa. Jag har faktiskt tipsat om den förr, men vill göra det igen. Jag råkade nämligen glömma lägga i socker en gång - och märkte att den var ännu godare så!


Att den är god utan socker beror nog åtminstone delvis på att kakaon är "dutched", d.v.s. den har behandlats med kaliumkarbonat som gör kakaon mer basisk. På så sätt får man bort beskheten och får fram mer av kakaosmaken. Processen tar visserligen bort en del antioxidanter också, men jag dricker ju inte kakao för att det är nyttigt, utan för att det gott. (Jo, jag slog just upp allt detta på Wikipedia.) 
Och så är den ju ekologisk och rejälhandelsvara. Kakao är en av de varor som det är viktigast att byta till ekologiskt p.g.a. skövlingen av regnskog för odlingsmark. Och så tycker jag att då det gäller lyxvaror som kakao, kaffe och te kan man bra kosta på sig ekologiskt.


Och såklart ska kakaon blandas i mjölk :) Vad dricker ni helst till eftermiddags"kaffet"?

8 kommentarer:

Petra sa...

Hmmm, gissar att det här är snäppet bättre än O´boy?! ;-)

Ingela sa...

Jag har svårt för söta drycker, i synnerhet om de är varma, så kakao har aldrig varit någon stor favorit.
Inte dricker jag eftermiddagskaffe heller, annat än i undantagsfall. Vatten, vatten hela dagen lång, det är min melodi det. ;)

Kamomilla sa...

Oj, den måste testas! Tack för tipset!

Liljas Corner sa...

Petra, O'boy är alltid O'boy, men det här är definitivt mer vuxet!

Hemma på Sjuan sa...

Choklad är ju så gott men jag ska följa ditt tips, försöker att vara utan det där sockret... Fina bilder. Kram Suss

Victoria Hallback sa...

Var hittar man den? :)

Liljas Corner sa...

Hej Victoria! Den finns nog på marketarna, och på ekosoppi tror jag också att jag har sett den.

StrandviksVillan sa...

Tack för tipset!
Ehummm... tänkte nog att du var väldans insatt i kakao-världen, hihi!