fredag 27 februari 2015

Att komma in i hemmamammalivet

Till sist somnade Lejonungen av utmattning, men bara efter att jag gått med på att låta honom sova på mage. Jag spelar José Gonzales på låg volym och hoppas att det ska lugna.


Han blir 1 månad gammal enligt sin korrigerade ålder idag. D.v.s. räknat från sin beräknade födelsedag. Jag köpte en Mauri Kunnas-body åt honom som present. Eller mest för att jag inte kunde låta bli. Jag är helt såld på Mauri Kunnas' barnkläder. Jag själv fick jord och lite växter. Pappan fick en porter, men sen kom jag på att jag ska laga porterstek av den på söndag.


Pappans pappaledighet tog slut igår och nu känns det så ovant att vara själv. Vad ska man göra då barnet sover i vaggan? Skriva blogginlägg - check. Sen hade jag fantiserat om att baka eller fixa lite fint på vårt nya skåp i vardagsrummet. Skulle bara inte riktigt orka. Men det känns liksom lite bortkastat att lägga sig ner och läsa eller vila då jag för en stund är fri att göra vad jag vill. Jag har nog mycket att lära mig om mammalivet ännu...8 kommentarer:

Daniela sa...

Fin blogg du har :)

Liljas Corner sa...

Tack Daniela!

Anonym sa...

Har just läst livet efter dig. Som jag har skrattat. Och gråtit.

Skön helg till er.

Liljas Corner sa...

Den är jättefin! Jag är på slutrakan och har ingen aning om hur det ska sluta. Redan det är ett bra betyg!

Anonym sa...

Kuvat kertovat niin palio. Kirja näyttää mielenkiintoiselta😉 ja tuo pupu on niin ihana ja niin erikoinen😊 makoilee myös erikoisella peitteellä joka on mummun siskon tekemä.
-pudervippa-

Så Vitt Jag Vet sa...

Hej ! Grattis till den lille. Önskar er allt gott, förstår att det varit tufft.
Kraam
Sanne

Liljas Corner sa...

Kyllä, peitolle ei ole vielä ollut kunnon käyttöä vaikka sain sen yli15 vuotta sitten (?!), mutta Lennille se on just hyvä!

Liljas Corner sa...

Tack Sanne!