lördag 2 augusti 2014

Susannas brudbukett: ren blomsterglädje

En liten tanke jag har är att på beställning kunna göra blombuketter och -arrangemang med material från min trädgård. Något jag tänkt på, men som inte känts särskilt realistiskt. Men tidigt i våras tog Susanna, som har bloggen Huvikumpu Living, kontakt med mig och frågade om jag ville göra brudbuketten till hennes bröllop. En enkel, avslappnad och jordnära bukett i vintagestil önskade hon sig. Oj! är väl det ord som bäst beskriver min reaktion. Ett drömuppdrag, men samtidigt så väldigt skrämmande. Jag sa förstås ja. Gissa om jag varit nervös?


Men det gick ju hur bra som helst. Susanna och Fredrik är ett härligt par som det var ett rent nöje att planera och fundera med. Mina ursprungliga planer på vilka blommor som skulle ingå fick jag till viss del frångå på grund av sen sådd och kall försommar. Men mattramen ("miniprästkragen"), som var allra viktigast, var samarbetsvillig och mitt uppe i bästa blomningen.


I brudbuketten finns mattram, prästkrage, pärleternell, lammöra, daggkåpa, sibirisk vallmo, hallonblad och craspedia. Allt utom craspedian (de gula bollarna) är från min egen trädgård. Ett vintage spetsband fick dekorera skaftet.


Brudgumens och bestmanens corsage bestod av silverek, lammöra och craspedia.


Tärnans bukett var en förenklad variant av brudbuketten.


Så småningom kommer nog bilder upp på Susannas blogg. Det väntar jag ivrigt på - jag är så glad att jag fick vara en del av deras makalösa fest!6 kommentarer:

Susanna/Huvikumpu Living sa...

Den var så fin och vacker, tusen tack ännu! Hoppas att jag snart får mera bilder från bröllopet så du och andra kan se hur fin dag det blev :) <3

alegningela sa...

Oj, du är nog så himla skicklig. Jättevackra alla, fast brudbuketten tar förstås priset!

Lyckoslanten sa...

Så lyckad och vacker brudbuketten blev. Så personlig! När jag gifte mig ringde jag bara till blomsteraffären och beställde rosa rosor, men de var laxrosa! Nåja, det är en färg jag började gilla senare. Trevlig läsning om dagen i Kvarken också! :o)

Anonym sa...

Vilken fantastiskt vacker skapelse !!!

StrandviksVillan sa...

Jättefin bukett och bilderna också!
Hoppas du får fler såna här uppdrag!

Tack för igår!!

Anonym sa...

Jättefin! Du kan vara stolt!