tisdag 5 augusti 2014

Bland humlorna

Fem minuter innan stormen var ljuset magiskt. Under de minuter det tog för mig att hämta kameran hade de första regndropparna redan börjat falla. Bara de modigaste humlorna var kvar på jobbet. In i det sista surrade de omkring bland blommorna innan ovädret bröt ut.
Det som skulle bli en örtagård blev en humlerabatt. Inte med humle, men med humlor som äter sig mätta på all nektar som blommorna erbjuder. Och helt ärligt så tror jag att jag gläds mer över humlorna än över örter att skörda.

Det är (från vänster till höger) bolltisteln, strandveronikan och lammöronen (skymtar längst bak) som lockar humlorna. Jag tror att den röda rudbeckian längst fram (som jag har i rosa och vitt) kommer att locka både humlor och fjärilar bara den mognar lite. Längst bak i bild skymtar libbsticka, som lär vara bra för att hålla bort både sjukdomar och onda andar. Den ska också fungera utmärkt som köttbuljong.
7 kommentarer:

alegningela sa...

Hade jag vetat det där om libbstickan, skulle jag inte ha bett Hasse gräva upp vår megaplanta. Kanske vi måste plantera en ny någonstans där den inte är i vägen. Vår brukade bli över 2 m hög, och den var ingen prydnad där den stod, åtminstone inte sen när bladen började gulna.
Härligt med humlesurr, vi har också en hel del av dem nu, och jag blir så glad när jag ser dem jobba på.

Liljas Corner sa...

Synd! Jag har förstått att många klipper ner libbstickan mitt i sommaren. Då kommer det nya fräscha blad.

Lyckoslanten sa...

Smet in en stund från min försummade trädgård och ser dessa fantastiskt vackra bilder. Blir helt mållös, andlös! ♥

Kamomilla sa...

Vilken blomsterprakt!

Anonym sa...

Vad vackert du har det! Njut!

Drömgården sa...

Va snyggt!! Ja måst hinn å häls på än i höst!! När kommer ni hitåt?

/Kitty

Anonym sa...

Sagoboksbilder ♥
AC