måndag 23 juni 2014

Hello, is it me you're looking for?

Jag tappade all energi för annat än det allra nödvändigaste. Jag visste inte hur jag skulle ta tag i bloggen igen. Ja, bara tanken på sociala medier fick mig nästan att må illa. Men efter midsommaren med mycket trevligt sällskap och ännu mera sömn, känns det som att jag orkar styra upp tillvaron igen.Idag sökte jag här på bloggen efter en grej och där bland de gamla inläggen hittade jag mig själv. Jag har långsamt, utan att jag själv har märkt det, gått från fiilisblogg till nåt slags utvecklings- och prestationskrav. Jag vet inte riktigt vad som hände. Det har nog en del att göra med att jag på bloggen ofta uttrycker mig så mycket mer personligt än vad jag någonsin gör i verkliga livet. Och jag har blivit försiktig med det där. Vill inte riktigt visa så mycket av mig själv. Jag har börjat undra Vad ska folk tänka? Vad får de för bild av mig? Läser de mellan raderna sånt som finns och som  i n t e  finns där?


Men så tänker jag att det här är mitt uttryckssätt. Det känns ibland obekvämt och utlämnande, men det är samtidigt det som känns mest naturligt. Det jag själv känner att jag gör bra. Alternativet skulle förstås vara att hålla det för mig själv, men jag gillar att vara en del av bloggvärlden. Så vi får se.

Sommarblommor till dig, av sånt som finns i trädgården just nu!
11 kommentarer:

Susanna/Huvikumpu Living sa...

Oj dina bilder är underbara :) Det var jätte roligt att träffas <3

Högagärde sa...

Jättehärliga bilder och jag gillar verkligen din blogg, med eller utan personliga "djupa" inlägg. Visst är det lite svårt att veta var gränsen går när det blir för utlämnande, så jag känner igen mig i dina funderingar. Min mamma sa till exempel att hon fick reda på saker hon inte visste om mig tidigare genom bloggen. Men mycket av det man skriver om är ändå allmänt mänskligt, sådant man inte är ensam om att tycka och känna.

Ha det fint. Kram Elisabeth

Anonym sa...

Ja, det är dej jag letar efter här <3 Har saknat alla fina bilder och djupa tänkvärda ord och länkar till fina sånger som jag annars inte skulle veta att finns.
Kramar o=0=o
-pudervippa-

alegningela sa...

Du är en av mina bloggfavoriter just på grund av ditt sätt att uttrycka dig, dina tankar och dina visioner. Det där med att fundera vad andra tänker om en ska man strunta i. Ibland (ganska ofta) funderar jag också på det, och då får jag lite cold feet, men sedan försöker jag bara styra tankarna åt ett annat håll, och köra på som vanligt.
Kram!

Kamomilla sa...

Jag säger samma som Ingela! Kloka ord, och vi vill gärna fortsätta läsa, så hang in there!

Drömgården sa...

Vad roligt att du fann dig själv, för jag skulle nog sakna dina fina bilder, dina tankar och dina fina hantverk! Blir ju så sällan vi träffas nu så att ha din blogg att titta in till gör att du känns lite närmare! :)

Jättefin bukett som vanligt! :D

Kram Kitty

Seralias Stuga sa...

Kul att du är tillbaka! Saknat dig och dina fantastiska foton

Samma prestationsångest lider jag också av, rätt ofta faktiskt. Men tycker jag har så mycket kul jag vill dela med mig. Sen finns det alltid folk som är bättre på dittan och dattan. Lyssna på Ingela och Camilla. Två kloka damer med lite mer livserfarenhet än dig och mig.

Kram på dig!

Capucine Dubus sa...

Beautiful !

Bossens Hus sa...

Kul med lammöron, troligen väldigt sällan de används i en bukett.

♥Min Eden♥ sa...

Ja det kan vara en svår balans det här med bloggen...man vill inte utlämna sina djupaste tankar men ändå förbli personlig...Inspiration för bloggen kommer o går. Ofta tänker jag att, "nä va håller jag på med, skriver på en blogg...om trädgård...vilken vettig människar gör det, va?"...för att nästa dag vända kappan helt o ha hur mycket inspiration som helst. Ha det bra, o försök att inte ha för mycket press :)

StrandviksVillan sa...

Visst är det utlämnande att blogga! Som att skriva personliga brev och inte ens veta vem som läser...
Nog har man funderat och ältat många ggr under åren, vad ska folk tänka, ändrar dom sin syn på mig, tycker dom att man bara vill vara märkvärdig? Samma för mig, fick prestationsångest, både av att kolla andras tjusiga bloggar och även för att jag märkte att jag utvecklades och kände att jag måste fortsätta bli bättre.
Hoppas få tillbaka blogglusten ännu.

Alltid så glad när jag ser ett nytt inlägg hos dig!! Kramkram!