torsdag 29 maj 2014

Nattens drottningar och svarta papegojor

I min dramatiska rabatt, som jag anlade förra hösten, börjar nattens drottningar och de svarta papegojorna slå ut nu. Svarta tulpaner ('Queen of Night' och 'Black Parrot') som skulle blomma tillsammans med vita narcisser ('Thalia'), vita sommarsnöklockor (Leucojum aestivum 'Gravetye Giant') och lilavita honungslökar (Allium siculum). Jag visste i och för sig från början att blomningen inte skulle tajma på alla, så jag är inte besviken över att det bara är narcisserna som håller tulpanerna sällskap.De blommar invid en syrenhortensia, och i bakgrunden ser man nätt och jämt det svarta staketet. Det ska bli så roligt att följa den här rabatten i sommar, och se om det blir sådär dramatiskt som jag tänkt. Fler bilder senare i sommar alltså!En ledig dag idag, och jag vet inte riktigt vilken av alla tusen saker jag ska ta itu med. Bäst att sätta igång alltså!

Ha en skön dag.


8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag planterade svarta tulpaner för två år sen tror jag, inte en enda kom upp i år, i fjol kanske ett par bara. Skyller på dålig sort ;) Kan ju inte vara mitt fel, hehe.. Men alla min tre syren hortensior växer än så länge, väntar på när de ska vara stora och knökfulla med blommor :)
Njut av din lediga dag!
/J

Susanna/Huvikumpu Living sa...

Tuo on kyllä kaunis väri tulppaaneissa, meilläkin on tuon värisiä, mutta en ole nyt aivan varma mikä laji tarkalleen on kysessä! Syyshosrtenisa meillä on ollut istutettuna jo monta vuotta, mutta se ei edisty mihinkään suuntaan, taitaa olla liian ahdas ja varjoinen paikka... Voisiko sen ehkä vielä siirtää?

Liljas Corner sa...

Jojjo, förra våren var det mycket som inte kom upp pga besvärlig vinter, så du ska int ta det så hårt! :) Dessutom är det så att ju mer förädlade tulpanerna är, desto kortare livslängd.

Liljas Corner sa...

Hei Susku! Varmaan voisitte siirtää sen. Yrittäkää vain saada mukaan mahdollisimman paljon juuria, ja parasta olisi odottaa syksyyn, ihan ennen kuin maa jäätyy.
Hyvää viikonloppua!

StrandviksVillan sa...

Lovely, lovely!
Jag vill också gärna se din dramatiska rabatt senare i sommar :)

Susanna/Huvikumpu Living sa...

Lähetin sinulle sähköpostia, toivottavasti tuli perille :) ?

Drömgården sa...

de mörka tulpanerna är jättesnygga (och dramatiska), bara en kom upp hos mig iår, men jag hade inte satt nå nya lökar i höstas.

Kommer antagligen och hälsar på er med hela familjen nångång under juli månad. :)

28.6 har jag öppen trädgård här, då kan ni ju titta förbi (vi är ca 5-6 i bennäs, sandsund, kållby och esse som ordnar den dagen) Alltså dagen innan den oficiella öppna trädgårdens dag.

/Kitty

Charlotta sa...

Vilken fin blogg jag hittade in till. Hoppas din rabatt ger dig mycket lycka i sommar.