onsdag 2 april 2014

Flowers for me

Jag jobbar extra i en blomaffär i Vasa, Anemone. Där trivs jag som fisken i vattnet. Det allra roligaste är att se vilka blommor som kommer in i butiken. Utbudet varierar hela tiden och så gott som varje vecka blir jag kär i en ny blomma eller en ny kombination.


Den här veckan var det de lila-gröna ranunklerna. Tillsammans med de stora syrenkvistarna. Suck, mitt hjärta.


Det är faktiskt ganska sällan jag tar hem blommor. Och efter att ha bundit buketter en hel dag är det ännu mer sällan som jag binder en bukett till mig själv. Då kan jag istället sprida ut blommorna i flaskor och burkar, och det blir hur fint som helst. Fast... det är nog extra fint med en bunden bukett. Just därför, och för utbudets skull, köper jag hellre mina blommor i en blomaffär än i mataffären.Nu har jag några veckors paus från Anemone, så jag tänker sköta om de här blommorna och njuta av dem länge :)7 kommentarer:

Anonym sa...

Fantastiska arrangemang! En fröjd för ögat!

alegni sa...

Ojoj, så tjusiga! Kan förstå att habegäret blir stort där.

Kamomilla sa...

Vckert! tavlorna på väggen är också fina!

Vform sa...

Ååå, så fina blommor att njuta av!
Ha en skön paus ...

Susanna/Huvikumpu Living sa...

Tosi upea asetelma, niin kaunis :)

Livet på Sjögård sa...

Verkligen fina! Gillar färgerna :)
Men huur ska man få ranunklerna att hålla sig fina? Endel bara liksom blir mjuka på stjälken en bit från blomman och hänger sedan ledsamt. Fast blomman är fin så händer det så... vad kan man göra åt det?

Liljas Corner sa...

Livet på Sjögård: Jag vet, det är jättesynd då det hånder så! Det beror på bakterieangrepp, ranunkler är känsliga för det. Ofta är stjälkarna halvruttna redan då de kommer till butiken, och då är det bara att slänga bort... Snittblomsnäring (halv dos) i vattnet är bra, för det decinficerar. Om blomman är inbunden i en låg bukett så hålls blomman uppe, men hållbarheten är förstås ändå sämre. Jag tycker att ranunklerna vi fått i till affären i vår har hållit god kvalitet, så nu är jag ranunkelvän igen efter ett litet uppehåll :)