söndag 16 mars 2014

Snaaart börjar odlingssäsongen!

"Hoppet är ett av trädgårdsmästarens viktigaste verktyg. Hoppet är det som får en människa att gå ut i trädgården på våren med en handfull frön - hoppet, och en viss mängd tillit till den goda, mörka jorden under fötterna."

Ungefär så står det i boken The Earth Moved - On the remarkable achievements of earthworms av Amy Stewart.


Nu börjar det gå upp för mig att det kommer att komma en sommar i år också. Att jag om bara någon månad kommer att kunna skörda bönor, tomater, potatis och allt det där andra goda och fräscha. Och så fort tankarna på det snurrar igång, sväller sig trädgårdsdrömmarna allt större.

Jag kunde inte låta bli att köpa senaste numret av Allt om Trädgård med köksträdgårdsspecial. Där fanns så mycket inspiration och fina bilder. Och för nybörjarodlaren fanns det massor av nyttig info *tipstips*. 
"Att börja odla är lite som att spela tv-spel. Du kastar dig in utan att riktigt veta vad du håller på med, och allt eftersom du hajar tricken rör du dig framåt. Och då är du fast." ur The Secret Gardener av Elin Unnes, som det finns en artikel om i tidningen.


Tulpanerna (de finaste jag sett i år) har jag fått av min kompis Ylva. Till dem köpte jag några stjälkar slöjsilja i blomaffären där jag jobbar. Slöjsilja kommer förhoppningsvis växa i min trädgård i sommar, tillsammans med luktärter (beställde frön från England igår), rosenskära och andra finheter.


Kanske, kanske kommer den här bloggen att bli mindre flumm-flumm och mera trädgård nu. I ungefär ett halvår framåt. Jag hoppas att det är okej.
7 kommentarer:

Kamomilla sa...

Vilken färgboost!

Lyckoslanten sa...

Det är helt okej med både trädgårdsdrömmar och att få se dem förverkligas. Glada bilder och fina citat! ♥

Christina sa...

Jo, mera trädgård tackar vi inte nej till. Kanske jag får inspiration att fundera hur jag vill ha det där i mitt lilla land då också.

StrandviksVillan sa...

Jamen vi gillar flumflum - särskilt från dig :)
Härlig bukett!

StrandviksVillan sa...

Jamen vi gillar flumflum - särskilt från dig :)
Härlig bukett!

alegni sa...

Ditt s.k. flumflum är inte som andras, och jag diggar det!
Och gissa vad jag tycker om färgsättningen i detta inlägg? :)

Drömgården sa...

Så fina de blev när de slog ut! :)