måndag 27 januari 2014

Trikåarmband

God måndag! Jag är ledig för att syssla med skolarbete idag, och sådana dagar är det så skönt att ta det riktigt lugnt från morgonen. Jag sitter i kökssoffan med en kopp varmt citronvatten och med Snövit som spanar på en ekorre vid fågelbordet.

Här om dagen hittade jag en beskrivning på armband av trikå. De blev ganska trevliga, och kommer nog att bli fina med jeans och t-shirt då vädret blir varmare.


Armbanden görs genom att trä trikåbandet mellan och över fingrarna, och de kan göras på 2, 3 eller 4 fingrar. Tekniken har säkert ett namn, men jag vet inte vilket. Beskrivningen finns på bloggen V & CO. (på engelska). Där finns också en länk till en tutorial på YouTube (som by the way var väldigt underhållande!).


Jag gillade den smalaste varianten bäst, alltså armbandet som är gjort på två fingrar. De andra blev så tjocka. De grå är gjorda av trikå som man gör mattor av. Det blå och det gula armbandet har jag gjort av remsor som jag klippt av gamla t-shirts.Nu frukost och trädgårdsplanering! Önskar er en fin vecka!


6 kommentarer:

Kamomilla sa...

Skojiga! Fast jag är lite dålig på att använda armband. Hur jag än gillar så vill de kännas lite ivägen. Men de där är ju i alla fall mjuka

Liljas Corner sa...

Jag har lite samma problem, om jag sitter vid datorn. Men då funkar mjuka :)

Christina sa...

Vilka härliga armband. :)

Lyckoslanten sa...

Det var ett bra tips! Tack! Ska kolla länken!
Ha det bra!

Drömgården sa...

Bra när man vill återanvända tyger eller gamla t-shirts! fint! :)

/Kitty

Susanna sa...

Ihanat, näyttävät tosiaan pehmeiltä mutta samalla tosi " coolit " ;)