onsdag 16 oktober 2013

Tack, rosa, kärlek och krans

Jag börjar med att ge ett stort, ödmjukt TACK för alla svaren på min fråga i förra inlägget. Då jag skrev inlägget sa jag åt min man att Det här kan jag ju inte skriva... Men jag är glad att jag gjorde det, för ibland behöver man (jag) bekräftelse på att det man gör är bra. Då självkänslan tryter är det otroligt värdefullt att höra att man duger - ja inte bara duger, utan gillas också. Tusen tack. Jag fortsätter blogga i samma stil alltså. Det känns skönt och kravlöst.


Av kärleksört, ljung, silvergirlang och silverek på halmstomme har jag gjort en dörrkrans. Jag brukar säga att jag inte tycker om rosa, men det där är kanske mer en imagefråga. För blekt rosa blandat med silvriga toner är så svalt och vackert. Och så är det ju rosa månaden nu också.


Jag hittade penningört, sallad, salvia och strandveronika i köksträdgården.

Visste ni förresten att kärleksörten siar om kärlek? Om man vill ta reda på om ens kärlek är besvarad eller ej är det bara att hänga upp två stjälkar av kärleksört i varsitt snöre i taket. Så småningom börjar stjälkarna böja sig. Om de böjer sig mot varandra är kärleken besvarad, men om de böjer sig från varandra... Jag ni förstår.

Ha det bäst.5 kommentarer:

Christina sa...

Heh, vad rolig info om kärleksörten. :)

Anonym sa...

Kanske man ska prova :-))
-pudervippa-

Kamomilla sa...

Oj, den kransen var så fin... Önskar vi bodde närmare för då skulle jag minsann beställa en av dig. Själv är jag dålig på sånt där, men uppskattar mycket när andra kan.

Det visste jag inte omkärleksörten heller, tack för det! Man är aldrig för gammal för att lära sig nåt nytt!

alegni sa...

Vänta bara, snart kanske du också svävar omkring i ett rosa moln. Jag gillade nämligen inte heller rosa tidigare, och du vet ju hur det är nu. :)
Fin krans, fin färgkombo!

Sara sa...

Jag "hann" inte kommentera på frågan i förra inlägget, men kommenterar nu här i stället. Och jag måste säga att jag gillar din blogg just eftersom den är som den är! Mycket trädgård men också annat! Jag skulle nog kanske tröttna på en renodlad trädgårdsblogg. Det finns liksom en sorts mysfaktor här :) svårt att beskriva.