söndag 20 oktober 2013

Vill ha, vill ha, vill ha...

Det bästa är ju när folk frågar vad man vill ha till present. För det betyder att man snart kommer att få en present.

Problemet är att jag aldrig kommer på något svar just då. Jovisst, jag kommer på att jag vill ha resor hit och dit, en byggkarl/allt-i-allo anställd i en månad, en ordentlig röjsåg, en bra matberedare, ett nytt objektiv, en ny uppsättning bh:ar som passar perfekt utan att jag behöver prova... Och ibland får jag bara dåligt samvete för att sånt som jag vill ha är så dyrt. Men eftersom jag börjar få födelsedagsfiilis (15 nattor kvar!), och eftersom jag älskar presenter, så har jag ändå gjort en liten önskelista...

Så om jag inte kan få fred på jorden, balanserat ekosystem, välbefinnande för alla människor eller en resa till Island/Brooklyn/Amsterdam/Italien/Paris/En-öde-ö-med-palmer-och-berg, så vill jag ha...
1. Nya vardagsmuggar, i stil med Arabias Piilopaikka eller Bloomingvilles fina blommiga (den gula har jag, den har jag köpt på Quriosa).
2. Den här fina jordgloben, som åtminstone tidigare i höst fanns på Indiska.
3. En gjutjärnsgryta. En Sarpaneva skulle ju vara fantastiskt, men det går lika bra med en billigare variant.
4. Tidningsprenumerationer. Trädgårdsliv, som jag inte hittat i handeln här i Österbotten, eller National Geographic (eng. eller sve.) skulle sitta bra.
5. En örtsax har jag länge menat köpa.
6. Böcker om trädgård och växter. Högt på den önskelistan finns krukväxtboken Hienohelma ja Vanhapoika av Anu Ranta och Trädgårdens bär av Leif Blomqvist.Det var det. Vad önskar du dig?
 

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har samma problem som du, vet adlrig vad jag skall önska mig. Sitter redan nu och funderar på julen, vad behöver jag? Något som vi i varjefall har funderat på är en helgprenumeration på Vbl, annars vet jag ärligt talat inte alls.

Liljas Corner sa...

Just det, Vasabladet skulle jag också ha på min lista! :)

alegni sa...

Vad clever du är som lägger ut en lista! Och dessutom att det finns presenter i olika prisklasser där.
Just nu önskar jag mig igenting... eller jo, ett par fotoredigeringsprogram, men hur roligt är det att köpa sånt i present. ;)

Sara sa...

Jag tror att det är ett ganska vanligt fenomen, det här önskandet :) Alltså jag blev helt kär i jordgloben. Så fin! Skulle passa perfekt in på en hylla i vårt kök!

Liljas Corner sa...

Jag har önskat mig en ny dator av maken. Det blir bäst så. Att han får ge tekniska prylar alltså :)

Bossens Hus sa...

Jag har inte alls stora krav...jag nöjer mig med ett FÄRDIGT HUS! Resten är småpotatis.

Liljas Corner sa...

Hihi, Sanna: Det jobbiga är att jag skulle kunna lägga till Färdigt Hus på min lista :P