måndag 14 oktober 2013

Funderar på vad jag ska vara

Mitten av oktober nu. Vintern viskar runt knuten och jag funderar på vad min blogg egentligen är.

Jag är en stor beundrare av bloggar som nischar in sig på ett ämne. Då man surfar in vet man vad man kommer att få. De senaste månaderna har jag försökt hålla linjen trädgårdsblogg. Den blivande trädgårdsmästaren i mig drömmer lite om att vara Den Bloggen man går till då man söker både inspiration och fakta om trädgård. Men i verkligheten kommer jag aldrig nånsin att kunna hålla mig till endast ett ämne. Det är sån jag är. Kan aldrig bestämma mig. Blir distraherad från alla håll.


Men kanske är det så det ska vara. Att bloggen helt enkelt är en personlig betraktelse av livet i mitt hörn av världen. Oavsett av vad som rör sig i min hjärna för stunden. En kravlös plats för kreativt utlopp och vilja att berätta.
Kanske måste jag bara lita på att mina tankar och mitt personliga uttryck räcker till.

Fyndat på vinden i barndomshemmet: Vår gamla kappsäck och en porslinstavla som min gudmor ritat till mig då jag var liten.


Nu då trädgården så småningom går i vila kommer det säkert att bli mer inredning och diverse pyssel här i stället. Och förhoppningsvis blommor. Men jag vill ändå slänga ut frågan: Vad är det som får dig att återkomma hit till Lilja's Corner? Finns det något du vill se mer av? Kommentera gärna fast du inte brukar - det är roligt att se vem som kikar in.

Och så blev jag så glad åt alla fina kommentarer på förra inlägget. Den där kontakten med andra gör bloggandet så givande.


Ha en bra vecka. I nästa inlägg lovar jag att skriva om någonting enkelt och inspirerande.


10 kommentarer:

Kamomilla sa...

Vad som får mig att återkomma? Nå just det, att man aldrig vet vad som väntar en härinne :) alltid en kul överraskning när man kikar in- jag gillar just det! Skulle du bara skriva om trädgård skulle åtminstone inte jag återkomma, då jag inte är en trädgårdsmänniska, men du bjuder ju på en massa spännande tankar och tips.

Anonym sa...

Alltså det är så svårt att försöka hålla sig nischad. Jag hade ju en sån blogg ett tag, men när det inte finns att skriva om inom det nischade så blir det ju lätt till bloggtorka.. Jag är själv mest intresserad av vardagsbloggar, såna som handlar om lite ditt och datt. För oavsett om du har en vardagsblogg eller en nischad blogg så tror jag nog att dina intressen kommer fram ändå. För det man brinner för så vill man ju blogga om. :)

Annars så hittade jag din blogg efter bloggföreläsningen i våras på vuxeninstitutet. Är ständigt på jakt efter nya inspirerande bloggar att läsa och dina inlägg om trädgård är intressanta eftersom ett sådant intresse har väckts hos mig det senaste året också.

Fortsätt som du gör tycker jag. :)

Lyckoslanten sa...

Hoppas att du vill fortsätta i samma stil som nu! Variation! Jag tycker så mycket om det kreativa och hur du återger olika delar i Nina-livet. ♥

StrandviksVillan sa...

Jag kan berätta:
Din blogg är inte som en chokladkaka, inte som en näve fruktgodisar och inte som en lakritsstång... Den är en stoooor intressant lösgodispåse som innehåller alla dom sorterna man älskar och när man sticker ner handen i påsen så vet man inte vilken sort man får tag på, men oavsett så är det en man gillar <3

Fortsätt i samma stil!! Kramis!

Susanna Tamminen sa...

Tämä on niin ihana blogi! Sinun kuvat ovat aina upeita ja kirjoitat ihanasti. Ihan niinkuin Kamomilla sanoin, täällä saa aina yllättyä ja se vasta ihanaa onkin!

Hauskaa viikkoa!

alegni sa...

Alla här ovanför har redan satt mina tankar i ord. Jag gillar just bloggar som inte är nischade. Din stil gillar jag dessutom jättemycket, du kombinerar din konstnärliga ådra med poesi på ett helt unikt sätt. Gå inte och ändra på ett vinnande koncept!

Anonym sa...

Vad som får mig att komma hit?? Överraskningen, poesin, härliga foton, Konstnärliga finesser så att man tänker "aj kan man göra så också", små härliga tips ;-)
Man vet aldrig vad man kan hitta i nästa inlägg.
Det är precis som Strandviks Villan beskriver, det är som en lösgodispåse :-)
Kramisar o=0=o
-pudervippa-

Liljas Corner sa...

Wow, tack kära vänner! Inte hade jag väntat mig så mycket fint beröm och bekräftelse. En riktig egoboost ;)
Då självkänslan tryter är det otroligt värdefullt att höra att man duger - ja inte bara duger, utan gillas också. Tusen tack.

Drömgården sa...

Att kombinera bloggen med trädgård, inredning, pyssel, mat, träning mm blir det för mig. väldigt svårt att hålla sig till en sak, men vi har våra starka årstider som gör att man prioriterar olika beroende på säsong.
Jag kommer hit för dina fina bilder, ditt härliga sätt att uttrycka dig och dina kreativa ideér.

vi ses nästa vecka!

ps. yrkesprovet gick nog bra. på måndag har jag bedömning med Sanna och min handledare på Sunds. :)

/Kitty

hanna sa...

det är så oerhört skönt att vila ögonen här. din blogg har växt till en av mina favoriter, nina! särskilt nu när jag är på andra sidan jorden, så är det så skönt att bara bläddra här lite och känna mej som hemma, en liten stund. med skogen, naturen och allt annat fint du har här. och så är ju dina hundar så väldigt fina! :)