måndag 4 mars 2013

N som i betoNg

Vi har haft en kurs i trädgårdshantverk i skolan. Vi jobbade bl.a. med betong. Ett tufft och rufft material som bara blir finare med åren ute i trädgården. Jag gjorde bokstaven N. N som i betoNg. Eller N som i Nina främst.


Jag gjorde en gjutform av stark kartong och silvertejp. Inuti betongen satte jag några järntrådar som armering. Inte alls svårt egentligen, bara lite klurigt. Om man ska göra bokstäver med runda former, kan det bli utmanande. Då skulle jag testa göra en form av styrox istället.Det går lite trögt med mitt bloggande nu. Visst har jag idéer, men jag kommer liksom inte riktigt ända fram. Finns det något speciellt som ni skulle vilja se mer av på min blogg?

Tacksam för tips :)


4 kommentarer:

Drömgården sa...

Ditt N blev så fint!
Är lite sur fö att mitt fat var sprucket när ja sko ta hem det :(
vi ses imoron! :)

Unknown sa...

Vilket fint N!! :D
Jag skulle vilja veta hur du tänker inför odlingssäsongen. Vad du tänker odla t.ex?! :)

Skogsdoft & havsbris sa...

Betong är ett roligt material att arbeta med! Möjligheterna är oändliga. Hoppas jag själv hinner knåpa ihop lite olika saker i betong till våren, har bla en serie med bokstäver i "sandlådemodell" som jag inte testat ännu. Ditt N blev jättefint!
Underbar trädgårdsdagbok du visade i förra inlägget, en sån skulle jag också vilja ha! Harmar så att jag inte köpte en likande som de hade vid Prisma för några år sen. Varifrån har du köpt din?
Skickade också iväg en fröbeställning idag, ska bli roligt att sätta igång och odla igen!
Sist men inte minst vill jag tacka för sällskapet på föreläsningen, det var jättekul att träffas igen! :)

Liljas Corner sa...

Lilith, trädgårdsdagboken har jag köpt på Cornelia. Det var förra sommaren, men vem vet, kanske har dom nån kvar!