söndag 24 februari 2013

Snart trädgård...

Det har varit plusgrader idag och fåglarna har kvittrat som bara den. Ännu är det långt till våren, men det känns okej att börja förbereda sig nu, eller hur? Det är ju snart mars. Här om dagen beställde jag en bunt med trädgårdsböcker och för en stund sen åkte en beställning på frön iväg.


Förra sommaren köpte jag en trädgårdsdagbok, där jag försöker skriva upp allt jag planterar, samt odlingsresultat, beskrivningar, kom-ihåg och att-göra-listor. Som blivande trädgårdsmästare försöker jag lära mig något av mina försök och misstag. Och framgångar också för den delen! :)


Mannen som gjort uttalandet ovan har skrivit en bok med namnet "The Art of Mindful Gardening", och är en av mina många idoler i branschen.


Nu ska vi ha sportlov i några dagar. Vi håller tummarna för sol! Jag ska börja med att bänka mig framför underbart galna Alice i Underlandet.

Ha en bra vecka, med eller utan sportlov!6 kommentarer:

Susanna Tamminen sa...

Ha en bra sportlov, hoppas verkligen att fina vädret fortsätter :)

Drömgården sa...

Det är bra med anteckningar, för följande säsong kanske man inte minns vad man gjorde bra och vad som gick sämre säsongen innan. Själv är jag så dålig på att anteckna.. men jag ska försöka bättra mig.. speciellt nu när jag har min nya köksträdgård!
Vi ses om en vecka! :)

H. Kitty

Lyckoslanten sa...

Låter som en bra bok det där! Vi köper ekolådan med allehanda grönsaker så sådant ger jag mig inte in på när det gäller trädgård. Det får stanna vid örter och blommor för min del, som flyger och far mycket om somrarna. Ha en bra vecka! ♥

Kamomilla sa...

Önskar jag hade en trädgårdsgen..

Högagärde sa...

Så bra med en trädgårdsdagbok man glömmer ju så lätt. På hösten när nya lökar ev. ska i jorden så är det ganska praktiskt att veta var de gamla finns tex.

StrandviksVillan sa...

Mmmm... vårigt!!
Jag har också en sån trädgårdsbok, men har liksom aldrig börjat skriva i den. Kanske jag börjar i år?
Jaaa, den blombänken kikade jag också på (tror vi menar samma) och så är jag också väldigt sugen på det fina blombordet som finns på ikea.

Sov gott!