onsdag 6 mars 2013

Blommor på fingret

Idag avslutade vi skoldagen med att göra ringar med blommor på. Blomstersmycken är sådär lagom pilligt att göra, sådär som jag tycker om :)


Till mina två ringar använde jag kalanchoe-blommor och kronblad av germini, plus blad av lyktranka och eukalyptus. Dessa limmades fast med blomsterlim (ett kladdigt och relativt snabbtorkande lim) på ringar som vi gjorde av aluminiumtråd.


Är du sugen på att själv göra en ring ska du åka på Kvinna 2013-mässan i Närpes den här helgen. Där kommer Yrkesakademin, där jag alltså studerar, att vara med och bl.a. göra just blomsterringar tillsammans med mässbesökarna.


Igår var jag på föreläsning, där Peppe, Karin och Linn berättade och inspirerade om bloggande. Roligt var det också att träffa bloggvänner och se bekanta bloggansikten (och till och med se bekanta ansikten som man har missat i blogglandet). Jag har också fått tips på vad jag kunde blogga om härnäst (som jag efterlyste i förra inlägget), så nu i vår ska här banne mig bloggas! Tror jag.Ps: Vill du se vad annat jag gjort i skolan idag ska du kika in på Instagram.

9 kommentarer:

Drömgården sa...

Dina ringar blev jättefina! Vilken kul idé!

Fixade jyst första inlägget för att det inte skulle gapa tomt... tänkte att jag kanske får Owe att trolla bort en av mina frånvarodagar... ;)

Vform sa...

Så fina ringar ni gör!!!
Ses ju då ... :O)

Lilja's Corner sa...

Tack Vform! Jag kommer inte själv att vara med på mässan. Men man borde ju definitivt besöka den...

Lussan sa...

Så vackra ringar. Jag blev helt såld på nedersta kortet med din härliga jycke och blomman. Så läckert;)

Ha en fin kväll/Kram Lussan

Susanna Tamminen sa...

Oj dom där var fina!!!! I like them a lot :)

Anonym sa...

Oj vad jätte fina ringar! Håller dom länge?! Ifall man ska beställa en tills sommarens bröllops fester. Eller håller de sig bara i kyrkan ;) hehe du förstår vad jag menar!
Kram Anki

Lilja's Corner sa...

Anki: Det är förstås lite beroende på vad man väljer för blommor :) En dag ska dom nog hålla, men väljer man något som torkar fint, som hortensia, har man ju glädje av den längre.

Sara sa...

Vilka fina ringar! :)

Lilith sa...

Oj vad fina ringar! Skulle nog inte ha tålamod med sånt pillande själv misstänker jag...