tisdag 5 februari 2013

Bakelser och poesi, typ.

Bara för att jag egentligen har viktigare saker att göra (som att förbereda ett årsmöte), så ska jag skriva ett inlägg Runebergsdagen till ära. Vilken bra månad februari är, förresten. Den är kort, så det känns som om våren närmar sig snabbare. Det blir också på riktigt märkbart ljusare och ljusare om dagarna. Och det bästa av allt: den har hela tre bakelsedagar: Runebergsdagen, Fastlagstisdagen och Vändagen (jodå, då ska man också äta bakelse. Helst en rosa.).Jag tycker om runebergstårtor, så länge det inte finns nån bittermandel i. Faktiskt så funderar jag allvarligt på att inte publicera det här inlägget. Då kan jag äta upp makens tårta också, och han får aldrig veta att jag köpt tårtor åt oss idag...Nu borde jag ju avsluta med ett slående citat av vår nationalskald, men jag måste erkänna att jag inte riktigt kan min litteraturhistoria. Men detta tycker jag är fint:

Ett dåligt huvud hade han, men hjärtat det var gott.
(om Sven Dufva, ur Fänrik Ståls sägner)
7 kommentarer:

Drömgården sa...

Jag köpte också runebergstårtor idag, ingen till mig själv såklart! Jag gillar dem, så jag ville int titta på när de andra åt dem... men Daniel gilla int, så det står en kvar i lådan...

Vi ses imoron! Så skönt när det är ljusare när man ska köra ti Vasa!!

alegni sa...

Jädrans fina bilder Runebergsdagen till ära!
Här åt vi också varsitt bakverk i går, men de var torra som snus, och inte alls så goda som jag hade förväntat mig. Oh well...

Susanna Tamminen sa...

Måste också kommentera att jätte fina bilder!!! Själv gillar jag inte Runebergs tårta så mycket, jag tror att jag satsar på fastlagsbulla istället :)

Ha en bra dag!

Sara sa...

Jag hade glömt att köpa hem Runebergstårtor igår, skandal ;) Men så kom mamma till räddning och levererade hem två underbara tårtor. Den ena finns ännu kvar och ska avnjutas idag vid eftermiddagskaffet :) Jag tycker väldigt mycket om runebergstårtor, mycket mer än om fastlagsbullar faktiskt. Fast det krävs ju att tårtorna är riktigt saftiga då också :)

Anonym sa...

Det blir Runebergstårta idag hos oss ;-) o snart får vi äta fastlagsbullar med mandel nami nami
-pudervippa-

Vform sa...

Precis en sådan, eller förresten två köpte ja i vasa och stack mig in till syster på kaffe!
Och god var den ...
Visst har vi många firardagar framför oss :)
Ha de gott !!

Kamomilla sa...

Härligt inlägg! Kände inget större sug efter tårtor även om bonusdottern bakade. men de är fina på bild. :)