torsdag 11 oktober 2012

Spets på hjärnan, och lite kuddar

Vill ni se några bilder från vårt vardagsrum?

Jag har haft lite inspirationsbrist i inredningsväg i höst. Egentligen skulle jag vilja ha mina blommiga sommargardiner hela vintern, men det går ju inte för sig! Har rotat igenom skåp, kistor och kassar på jakt efter nåt roligt, men inte riktigt hittat rätt. Så det fick lov att bli lite nytt.Jag tror mig vara lite udda bland inredningsbloggare, för jag äger faktiskt inte särskilt många kuddar och jag får sällan ha-begär av textilier. Men nu har jag köpt några nya: den gråa med hästkastanj och den med blåa texten Naturel (se näst-nästa bild) är från ellos och den LEJONgula och den med alfabetet är från Hemtex.

Jag nämnde tidigare att jag så väldigt gärna vill ha lejongula spetsgardiner i köket. Ungefär samtidigt fick jag för mig att åskblå spetsgardiner skulle bli perfekt i vardagsrummet. Men att hitta lejongult och åskblått spetstyg, eller spetstyg som överhuvudtaget har en färg, är tydligen inte det lättaste! Så nu har jag tagit hem vita spetsgardiner till vardagsrummet och på prov satt upp dem på ena sidan av rummet.

Jag har fått spets på hjärnan för att jag vill ha in så mycket ljus som möjligt på vintern men ändå ha något som mjukar upp vid fönstren. Dessutom gillar jag kontraster, som den rätt tuffa tavelväggen mot romantisk spets. Nu är frågan: blir det bra med enbart vita, eller borde jag tuffa till det med att kombinera vita och svarta spetsgardiner (svarta i hörnen och vita vid dubbeldörren)? Vad tror ni?

Sen har jag en genialisk idé för att få in den gula färgen i gardinerna också, men nu måste jag ju först bestämma mig för vilka gardiner...Svart eller vitt bakom fåtöljen? Suck för dessa I-landsproblem...

På shoppingturen fick en uggla följa med mig hem från Plantagen. I like owels :)


Och så ett litet hortensiahjärta. Jag var tvungen att hänga upp det lite slarvigt på den plastiga hjorten för att det inte skulle bli för sockersött och romantiskt! Ungefär som med spetsgardinerna. Gränsen mellan coolt och allt-för-romantiskt är hårfin...Over and out.


9 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

*Fniss* :)

Hmmmm, min direkta tanke angående gardiner var (mörk)GRÅ, i nåt tyg som har struktur! Sen vita vid dörrarna, samt en ljusslinga som hänger ner ;)
Själv har jag foooortfarande gardinlöst i vardagsrummet - bara för att jag inte kan bestämma mig...

Hope 2 C U soon!!

Kamomilla sa...

Vissa spetsgardiner kanske man kan färga? Minns att jag sett nåt sånt i en blogg nån gång för länge sen.

Livet på Vestergård sa...

Jag har trivts så bra med mina spetsgardiner i köket men nu skulle jag faktiskt vilja byta till något nytt, vet bara inte vad. Det är inte lätt det här med gardiner :)
Ha en fin helg! Kram Kicki

alegni sa...

Jag tänkte också att du kanske kan färga gardinerna så får du den gråa nyans du önskar.
Jag gillar den gula färgklicken!
En sådan uggla har jag också - trädgården. Ska visa den någon dag. :)
Trevlig helg!

Lyckoslanten sa...

Mina spontana tanke var också att färga, men det är litet rysk roulette eftersom man inte vet hur material och färg möts. Annars tycker jag det ser väldigt fint ut med det vita där.
Ha en riktigt skön helg! ♥

Sandra, i sagarden sa...

Det vita är riktigt bra :) det släpper ju in massvis med ljus! Jag blir lite nyfiken på hur du tänkt få in det lejongula (tummen upp för lejongult förresten!!) ;) nu vill ju jag också ha en eller två gula kuddar i soffan!! :D
Men svart spets tror jag inte skulle få någon större funktion eftersom ni har mörka soffor?!

CamillasVardag sa...

jag vill ha mera vitt hemma, men det e svårt då sonen (3,5år) regerar. vitt blir snabbt grått o sjabbit i hans fingrar... nu till hösten får det bli mera lila o orange :)

missa inte min tävling!

Drömgården sa...

Tycker det ser fint och luftigt ut med de vita, men förstår även kontrasten med mörkare gardin... det är helt beroende på vad man är ute efter..

va fin din uggla är... min pumppa ligger fortfarande inrullad i papper... men snart ska den få komma ut...

Susanna Tamminen sa...

Hittade ditt blog just :) Och måste säga att hortensiahjärtan + plastiga hjorten är riktigt coolt!