söndag 7 oktober 2012

Sunday morning, rain is falling
Det regnar och regnar. Det pratas om översvämningar. Vår gräsmatta är hur lång som helst och jag undrar om den alls går att klippa mer i höst. Men solen kikar fram i korta glimtar ibland och jag hoppas att världen hinner torka upp lite innan vintern.


Inspirationen för att byta från sommarfint till höstmys hemma har inte riktigt infunnit sig, men våra soffor har i alla fall bytt om till vinterpäls och fått sällskap av lite nya dynor. Ska snart visa.
I bokhyllan ligger några torkade blommor som fallit ut ur en flora. De får ligga kvar och se sådär lagom höstiga ut.


I fredagsruschen hittade jag ett nytt magasin, The Simple Things. Det bästa jag läst på länge med artiklar om tambin som en 25 miljoner år gammal art som människan är beroende av, om Slow Food-rörelsen som en filosofi som tänker på matens ursprung, tillagning och traditioner, om Seed Swapping (fröbyte) som ett sätt att upprätthålla den biologiska mångfalden och som följd variationen i den mat vi äter, om hur viktiga träd är både för vårt välbefinnande och för hela mänskligheten, om mat och kakor som får det att vattnas i munnen. Och mycket mer. Jultomten får gärna ha en prenumeration på den i sin säck i år :)

Nu ska jag städa bort fat och skålar, spåren efter en trevlig kväll med goda vänner. Sen ska jag baka en kaka till hembygdsföreningens bakverkstävling som går av stapeln ikväll.

Hoppas ni har en skön söndag och njuter av enkla ting!Uppdatering: Jag kom på delad 2a plats i bakverkstävlingen, av 12 bidrag - Jee! :) Receptet på min kladdkaka med limefrosting har jag bloggat om tidigare, här.

6 kommentarer:

Systrarna Hjertén sa...

Här strålar solen idag ändå har jag varit inne. jag och sonen har äntligen tagit tag i och resa hans "kattvind" så nu går det äntligen att ta sig in där igen. Nu blir det dock kaffe i solen!

/Frida

StrandviksVillan sa...

Snövit har det bra där hon ligger :)
Hos oss har vi inte så mycket översvämning, men vi har sett där vi kört förbi idag. Det är overkligt och hemskt...
Jag mindes inte att ni hade grå klädsel till sofforna oxå...

Hoppas det gick bra i baktävlingen!!

Anonym sa...

Grattis!! önskar pudervippa

alegni sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
alegni sa...

Grattis till andraplaceringen (försten tappa, andren vann...) ;)
Det där låter verkligen som en tidning som är gjord för dig, så jag hoppas tomten är på alerten!
Usch ja, vilka vattenmängder. Det lät schvop, schvop när jag gick på vår gräsmatta i söndags.
Kram

Cornelia sa...

Verkar finnas mycket tänkvärt i den tidningen. Hoppas att tomten läser din blogg :).
Jaa skönt att det åtminstone för tillfället har blivit paus i det evinnerliga regnandet. Inte kul med alla översvämningar.

Kram, Nicole