måndag 15 oktober 2012

Att hålla formen

Jag har höstlov från skolan den här veckan, så jag har bara jobbet att hålla reda på. Det har varit en lärorik höst hittills. Förutom grunder i företagsamhet och företagsekonomi har vi hållit på mycket med blombinderi. Vi nöter på med färglära, ytstrukturer, proportioner, riktning, rörelse och former. Ju med jag lär mig desto intressantare blir det här hantverket som jag gett mig in på.


Finland är faktiskt bland de bästa i världen på blombinderi, visste ni det? En sak som är väldigt viktig är formen på arbetet. Jag som är helt förälskad i den vilda stilen hos amerikanska florister som Amy Merrick och Erin på Floret Flower Farm, har kanske extra svårt med just formen (klicka på länkarna och bläddra fram någon av deras buketter så kanske ni ser vad jag menar).


Men efter en givande diskussion med min lärarinna så tror jag att jag har bättre koll på det där nu. Det var lite med tanke på det som jag valde att göra den här buketten, då uppgiften var en bukett i en konstruktion som inte var av naturmaterial. Rörelsen i buketten har en klar och tydlig form som den ska följa.

Jag kan ju säga som så: innebörden av uttrycket Hålla formen har fått en helt ny innebörd för mig!


Sen då vi gjort våra buketter analyserar vi dem gemensamt och diskuterar saker som tema, färgdominans, teknik och materialval. Vi är alla så olika i min grupp, så vi lär oss massor av varandra också.


En annan sak som jag så småningom börjar få in i skallen är att jag inte kan lyckas varje gång. Men den här gången var jag helt löjligt nöjd med mitt arbete! :)12 kommentarer:

Lyckoslanten sa...

Så intressant och så mycket du får lära dig! Vilken fin höstkreation! Du har öga och talang för det där du och jag ställer mig i kön för att köpa en bukett med pion, som i länkarna, när den tiden kommer! ♥

Anonym sa...

Spännande o lyckliga tankar :-)Härligt !!Blombuketten är jättefin, fina färger, fina former o den se jättefin ut uppifrån <3
-pudervippa-

Drömgården sa...

Som ja sa tidigare, underbart!
Å du vet hur avundsjuk jag är varje gång ni får stå och göra alla fina kreationer!!! Men jag får hållas med den inriktning jag vald för att få den bästa grunden för planering... men nog vill ja ändå va i eran klass!! ;)

Jag får ju komma in och inspektera allt ni gör, så jag lär mig lite den vägen... :)

Linda sa...

Låter verkligen spännande och lärorikt! Kan hålla med dig om det där med formen, jag gillar också buketter som är "mera vild än tam", om man säger så.
Men, den runda du gjort är ju förskräckligt fin! Du har all orsak att vara nöjd med den!:)

Kram Linda

alegni sa...

Den där blev ju helt makalöst vacker!
Att du har talang ser man på långt håll!
Ska kolla in damerna du länkade till nu.
Kram

Fru Tallund sa...

Jättefint!

Kamomilla sa...

Vad roligt, det låter superskoj!

Livet på Vestergård sa...

Verkligen jättefin bukett du gjort! Jag har prov i företagsekonomi efter höstlovet så man borde ju kasta något öga i boken :)

StrandviksVillan sa...

Vilket KONSTVERK!!
Fantastiskt vackert! Klart du ska vara nöjd!

Ååååh, om jag bodde närmare hade jag kanske nog också hoppat på den där utbildningen... verkar så intressant.

Ses snart!

Anonym sa...

Jättefint! -Sanna-

Anna-Lena sa...

Jag har aldrig tänkt på hur mycket tanke och arbete det kan ligga bakom en blombukett. Låter som en riktigt intressant utbildning det där. Den runda buketten är oerhört fin och tuff på samma gång!

Maria B sa...

Vilken pärla till bukett du lagat. Duktiga du!