onsdag 22 februari 2012

En berättelse om vårt hem

Maken berättade om vårt hem åt en kollega som funderar på att bygga hus. Han visade bilder i min blogg, men kollegan fick snart intrycket av att vi bor i en liten, trång lägenhet fullproppad med saker... Så det kanske är dags att visa lite fler helhetsbilder! ;)

Så här ser det ut i vårt vardagsrum, sett från matplatsen-hallen. Fönstren pekar mot sydost, mot bakgården med garage, nyttoträdgård (läs: växthuset, resten finns bara i mitt huvud ännu) och vårt woodland (igen, läs: den lilla skogsdungen). Utanför fönstren ska det bli en frukost- och lunchterass. Tanken med dubbeldörrarna mitt i rummet är att vi sommartid lätt kan förena ute och inne.

Svarta och vita sittmöbler, lampskärmar, vita kuddar och vitrinskåp är alla från Ikea, fönsterlamporna från Indiska (köpta för 2 år sedan) och mattor från Citymarket. Beige soffa har hängt med ett tag, jag tror att jag köpte den på Asko. De färggranna kuddarna har jag gjort själv. Benjaminfikusen fick jag av pappa och mamma då jag flyttade till studiestaden hösten 2000. Då var den kanske 40 cm hög. TV-bordet (nästa bild) är en ommålad del av en gammal bokhylla från 70-talet.


Nu står vi bredvid det vita vitrinskåpet. Här ser ni var tavelväggen, som jag skrev om i förra inlägget, är.Nu ställer vi oss med ryggen mot dubbeldörrarna (hänger ni med?). Då märker ni ett lite lustigt fenomen, som är genomgående i hela vårt hus. Då vi byggde huset var jag väldigt mycket inne på en vit-beige-brun linje, medan jag senare har fastnat mer för det svartvita. Så det som blev byggt, målat och tapetserat före vi flyttade in går alltså i den vit-beige-bruna färgskalan, medan det som tillkommit senare går i en vit-grå-svart skala. Det syns väldigt tydligt i vardagsrummet.

Jag drömmer om grå, liggande råspont, alternativt Cole&Sons björktapet, på den Oboy-bruna väggen. Men jag måste tydligen vänta med att göra om tills huset är färdigt ;) Och den beigea soffan ska bort. Tanken är att vi ska flytta tv:n dit symaskinen står, bredvid spisen. Och mellan spisen och väggen ska det bli vedförvaring, lika hög som spisen. Ja, som ni märker blir vi i alla fall aldrig utan att göra, men jag gissar att många av er känner igen sig i det :)

Spisen är från Jotul och klockan från Koziol.


Dörren till vänster leder in till arbetsrummet. Till höger ser ni matplatsen. Bakom den bruna väggen finns köket. Vi har snedtak i den här delen av huset, så att takhöjden i mitten är 3,5 meter. Det är jag mycket nöjd med. Det ger en härlig luftighet. Om jag varit länge borta hemifrån, så är det ofta det som först ger mig den där "äntligen hemma-känslan" då jag stiger in genom dörren. Om ni vill se fler bilder från de olika rummen kan ni klicka på orden med fet stil, eller klicka på länkarna som börjar med hos oss... i etikettlistan i högra balken.


If you get the choice to sit it out or dance, I hope you dance

Så står det på brädan uppe till vänster. Den textraden gillar jag skarpt. Om valet står mellan att dansa eller stå över, så hoppas jag att du dansar. Våga! Om du alltid tar det säkra före det osäkra är risken stor att du aldrig upplever något alls.

7 kommentarer:

Vform sa...

FIIINT!
Tack för att jag fick hälsa på ...
Må så gott!

Livet på Vestergård sa...

Så roligt att få se helhetsbilder! Man får faktiskt en helt annan uppfattning av hemmet då. Snyggt med det svart-vita!
Kram Kicki

StrandviksVillan sa...

Helhetsbilder är alltid så intressanta!!
Visserligen vet jag hur det ser ut, men ändå ;)

Riktigt trevligt inlägg!

Lyckoslanten sa...

Tack för den berättelsen som gav mig en bättre bild av ert vackra hem! Såg även förra inlägget - du är så otroligt kreativ! ♥
Ps. Jag är själv förvånad över att jag fick med ångan.
Inga trix där annat än blixt, och vad jag tror litet svalare rum.

alegni sa...

den berättelsen gillade jag!
finfina bilder!
tack själv för minibesöket, och kom igen! :)

Louise sa...

Tack för den rundvandringen! Jag hade inte alls föreställt mig ert hem i sådana helheter! Fint!

Soederholm sa...

Ni har så fint hem, å trivsamt ser de ut å vara! Men ja undrar lite hur det ser ut utanpå, och varifrån huset är köpt(älvsby?)...min nyfikenhet beror på att vi funderar på husköp vs radhuslägenhet :) Stora funderingar!