söndag 11 januari 2009

Vårt kök

Idag fortsätter husesynen. Från tvättstugan kommer man in i köket. Man ser faktiskt ända in i sovrummet med den obäddade sängen...

Även köket har möbler från Puustelli. Köksmaskinerna är från Gram. I kök och vardagsrum har vi snedtak och från matplatsen är det öppet till vardagsrummet. Snedtaket och fönstren gör utrymmet härligt luftigt och tack vare väggen mellan köksdelen och vardagsrummet håller man ändå matlagningen skilt.


Matbordet fick en rejäl bladbukett då jag beskar min Benjaminfikus. Det ger en härlig färgklick som för tankarna till sommaren, tycker jag.


Här ser ni köket från andra hållet. Maken envisades med att gå i vägen då jag skulle fota, så nu får han finna sig i att va halshuggen och censurerad ;)


Man tager vad man haver: murgröna i minikakform!


Vi har valt en ganska modern inredningsstil. Det är jag nöjd med, men ännu känns köket lite stelt och inte så hemtrevligt. Sakerna känns lite uppradade och har inte riktigt hittat sin plats. Men det kommer väl med tiden!

Den bruna väggen ska få nån form av utsmyckning. Jag har funderat på att skriva mat stort ovanför skåpen. Nånstans vid bänken vill jag ha krokar för favoritmuggarna. I burspråket vid matplatsen ska det bli en sittbänk med mycket kuddar. Och då vi ännu får taklister, lite väggprydnader och några vackra lådor att ställa ovanpå kyl, frys och skåp, då ni!

Imorgon är det måndag igen. Hur ska man orka med en hel femdagars vecka efter alla helger?! Bäst att lägga sig tidigt ikväll. Jag ska bara...
Ha en bra vecka!

13 kommentarer:

Sanna sa...

Gillar både tvättstugan och köket. Det ser verkligen nytt och fräscht ut! Jag drömmer om ett lite större matbord, men tyvärr så är vårt kök ganska litet. kram

Lilith sa...

Snyggt och luftigt kök! Sakerna hittar nog sina platser så småningom, och dessutom samlar man ju på sig mer saker med åren också... Så det kommer att bli hur mysigt och inbott som helst, jah lovar! :)

ALEGNI sa...

åååh, så fint!
jag blir så avundsjuk, jag vill också ha nytt kök!
fast problemet är att jag skulle ha så svårt att välja, för jag gillar så många olika stilar. måste väl stå ut med mitt gamla kök tills jag fastnar för en stil... o tills jag vinner på lotto (vilket aldrig kommer att hända eftersom jag aldrig lottar) ;)

Fru Skrot - Rouva Romu sa...

Wow - vilket kök!! Gillar alla färgerna som vi har valt. Blir faktiskt lite avis... :)

StrandviksVillan sa...

Men oj så flitigt du gjort inlägg på sistone! Bara kul för oss! :D
Tänk om alla visste att det är ännu snyggare på riktigt än på bilderna... Men du har verkligen tillfört många nya fina detaljer redan tycker jag och det kommer bli jättemysigt med alla kuddarna på bänken senare.
Väggordet låter som det skulle bli lyckat.
Visst tar det ett tag innan man har boat in sig ordentligt, när jag ser på foton från första året i huset blir jag ju lite förskräckt :P haha!
Ha en fin jobbvecka! A-C

Lenas pysselgrop sa...

Oj oj, va ni har det snyggt! Jag sitter bara här och suckar avundsjukt.. :)

Pysselprinsessan sa...

Vilket fint kök! Verkligen smakfullt! Jag förstår vad du menar med uppradat, vi har inte lyckats få till rätta känslan på köksbänken efter 1 år!! :) Men det kommer nog det oxå!
Kramar

Fröken Fräken sa...

Vad fint! Jag tyckte att ni fått till det både modernt och klassiskt! Dvs att köket kommer att stå sig bra och ni kommer att trivas i det lääänge! Inte alltid lätt attt få till det på bänkarna, själv tenderar jag att radda upp så mycket att det blir svårt att laga mat...

Daniela sa...

WOW! Va snyggt ni har det! Jag vill också bygga och bestämma massa fint nu också ju! :D Min sambo har samma problem. Då jag ska fota något ska han också va i vägen. Typ sätta hand ovanför maten.. :P

Gnistrande snö sa...

Hej,

Tack för din gulliga kommentar!
Så roligt att hitta hit! Jättefina och inspirerande bilder du visar.
De där vinterbilderna i inlägget längre ned är sagolikt vackra.

Hit kommer jag gärna tillbaka.
Ha det så gott!

Kram
Katarina

Nettan sa...

Jättehärligt ljust och luftigt kök!! Det tar lite tid att "bo in sig" å allt får sin plats..bra att känna efter lite!!
Å vad jag gillar tapeten i eran tvättstuga! Skitsnygg!!
Kram Nettan

Galleri MochB sa...

Fräscha fina färger! Och visst tar det en tid innan man bott in sej. och vissa saker hinner byta plats många gånger innan det känns rätt. Tycker det låter spännande med ett väggord där i köket! Det blir nog perfekt!

Lilith sa...

Hej igen!
Inte har jag direkt något emot att min sambo "släpat iväg" mig ut på landet, trivs jättebra. Visst kan det kännas lite långt till allt ibland, men det mesta löser sig på ett sätt eller annat!
En smutsfälla skulle jag verkligen vilja ha! Såna såg vi på bostadsmässan i Vasa ifjol och sa direkt att en sån skulle man ha just för leriga och våta hundar (tittar du in på skogshornan.blogspot.com ser du vad vi har för "busar"! :D), leriga stövlar osv. Kanske vid någon eventuell renovering/ombyggnad någon gång i en avlägsen framtid...