söndag 29 januari 2012

Arbetsrummet del två

Arbetsrummet. Ett utmanande rum att fotografera i. Men här kommer helhetsbilder. Jag och maken har delat upp rummet, och det är min halva som jag visar upp nu. Här samsas skolsaker, räkningar, föreningspapper, bloggplats, symaskin och diverse pysselprylar, så det känns minst sagt trångt. Drömmen om ett eget pysselrum lever starkt i mina tankar...


Lådorna på väggen har jag visat tidigare, de är en slaktad minibyrå från Ikea. I botten har de fått fina papper från en Tilda paperstack. Tapeterna har jag bloggat om här och här. Gardintyget är Saralisa från Ikea. De fyra rymliga skåpen är även de från Ikea, Udden-serien. Bordsskivan har vi sågat till själva av metervara från Starkki.


Här har jag satt in mer förvaring, det som krävdes för att jag överhuvudtaget skulle få någon ordning i rummet. Hyllan och tavellistena är från - gissa två gånger! - Ikea. Tavellister är förresten bra förvaring i ett pysselrum eftersom de inte direkt tar något utrymme, men rymmer små saker som annars kan vara svåra att hålla reda på. Dubbeldörren med frostat glas leder in till vardagsrummet. En detalj som jag själv gillar extra mycket är "korgen" för presentpappren, som är vår familjs gamla fågelbur där undulater och zebrafinkar bott förr. Ja, inte på samma gång förstås...


Här är mera detaljbilder. En riktig skatt har jag i den stora glasburken: träkulor från ett gammalt överdrag för bilsäten, vet ni? Fyndat på loppis för 1,50 euro! De gamla böckerna används till diverse pyssel. På golvet har hundarna en liggplats. De vill ju så gärna vara i samma rum som vi.


That's all! Nu ska jag baka bullar.


12 kommentarer:

Vform sa...

Oj, vilket arbetsrum :O)
Jättefint!
Spännande att få se andra hållet ...
Skulle ALDRIG våga visa mitt ... inte heller fast det är 'nystädat' :/
Ha en god bullstund!

StrandviksVillan sa...

Ja får man inte lust att pyssla där, så vet jag inte var!
Själv pysslar jag knappt nåt alls mera... men material har jag kvar, mest tyger förstås. Jag har ju fantiserat om att göra ett pysselrum i förrådet där ute, du vet.
Japp, jag gillar också din korg för pappersrullar :) Skulle behöva en likadan själv.
Hos oss har lite möbler flyttats idag. Från idé till verkställande tog det sisådär tre minuter, hihi! Tog övredelen av min bokhylla och ställde den på E:s skrivbord och det blev perfekt! Nu MÅSTE jag få hem en förvaring åt mig själv från stora möbelhuset!!

Ha en riktigt fin solig söndag! Jag ska gå ut med kameran nu. kram!

Systrarna Hjertén sa...

Wow, jag önskar att jag hade en liten vrå som såg ut så där!!!!

mvh
Frida

Louise sa...

Jag blir riktigt sugen att fortsätta inreda vårt arbetsrum ;) Vilken inspirerande vrå!!

Anonym sa...

:-O ohoo, Va fint det har blivit i arbetsrummet !!!
-pudervippa-

Kamomilla sa...

WoW! Inspirerande!!

Lyckoslanten sa...

Vilken ordning du har och visst - arbetsrum kan aldrig bli för stora, men blott man har ett system så går det. Tack för titten! ♥

Huset på landet sa...

Vilket inspirerande och fint arbetsrum! Härliga färger och mängder av kreativa lösningar. Sånt gillar vi!

Ha en fin vecka!

Kram, Nicole

Lussan sa...

Har tittat runt lite hos dig nu, en jätte fin blogg som bjuder på mycket inspiration.

Kram Lussan

Anna sa...

jättefint :)

Anna-Lena sa...

Men shit så snyggt! Älskar allt det svartvita. Tapeterna är så fina, speciellt i kombination med varandra. Mycket lyckat rum!

baramittlillahem-pia sa...

WOW!!! underbart rum, I like!!!