onsdag 19 maj 2010

Think out(in)side the box


Nu skulle jag gärna vilja visa lite härliga vårbilder från trädgården men sanningen är att jag inte grävt ner en endaste blomma på vår gård under de 1,5 år som vi bott här! Det ska det bli ändring på den här sommaren. Gräsmattan är i alla fall på god väg.

Istället ska jag visa några bilder från kontoret. I vintras bloggade jag om House Doctors lådor som jag tyckte mycket om. Efter lite funderande plockade jag isär en minibyrå från ikea, målade lådorna vita och spikade upp dem på väggen. Sen tog det ett tag att hitta något fint att ha i bottnen, men till sist råkade jag springa på det perfekta pappret: en paperstack för scrapbooking från Tilda, där det fanns 9 matchande mönster. Nöjd!


Gillar de frostade blåa och bruna färgerna i kombination med vårt gråvita kontor. Kombinerat med tapeten blir det rätt mycket mönster på en och samma vägg men jag tycker det funkar. Den gamla lemonadflaskan som jag hittat hos farmor och farfar tycker jag är lite roligt att ha. Maken jobbar nämligen på stället där den i tiderna tillverkats. Lemonadfabriken finns dock inte kvar idag.

Ha det gott!

11 kommentarer:

Lyckoslanten sa...

Snyggt! Trodde först att du hade fotat ur någon tidning! Perfekt! Va' kul med flaskan! Min man sommarjobbade där bland flaskorna då han var ung! ;o)

Louise sa...

Direkt från en heminredningstidning!! Snyggt!

StrandviksVillan sa...

Wow! Så snyggt och coolt det blev!
Den där tapeten i ert kontor är verkligen härlig :)

Var inte orolig över oplanterade blommor, du hinner nog ännu. Man ska nog inte göra som mig, och plantera blomster först, sen börja fundera över hur gården ska se ut och göra grovjobbet... Nu ser det på håll ut som att häggen börjar blomma, jeeee!

Ha det fint i värmen!

alegni sa...

i love it! jag trodde också först att bilden kom från en inredningstidning, men sen kände jag igen tapeten :)
not to worry med blommorna, det blir säkert så kallt ännu att alla sorter inte ens klarar sig utomhus ännu...
kram

Galleri MochB sa...

Tycker du kan vara nöjd :O) Det blev jättefint!
Har inte heller många blomster planterade... Drömmarna är många men får se vad man sist och slutligen hinner med denna sommar ;O)
Ha det skönt i värmen!

Sanna sa...

Wow det blev ju jättefint!!Vilken rolig och originell idee med lådor på väggarna.

Ja jag kan ju inte säga något om blomsterplanterande då jag inte har någon egen gård, men jag har lite blommor på balkongen i alla fall. :)
Kram

MammaMonica sa...

Oj så fint! Vilken bra idé att använda delar av en byrå på detta sätt. Kunde gått tänka mig att "låna" denna idé för något projekt framöver...:-) Grattis till en fin vägg!

Livet på Vestergård sa...

Jag får hålla med de andra, jag trodde också att det kom från någon inredningstidning. Jättesnyggt!
Du hinner nog med blommorna ännu. Jag har ett större rabattprojekt som ligger framför också.
Ha en skön kväll!

StrandviksVillan sa...

Tack för namnet på växten, tror faktiskt det är den då jag googlat lite. Såg att den är släkt med den förfärliga vårarven, bläää!
Senast på söndag blir det uppgrävning allt vad jag orkar :D
Fick precis en vision att jag ska lägga dit mera stenar, fylla jord mellan och plantera olika sorter i varje "hålrum". Tror det blir lättare att hålla skillnad på växterna och så behövs det inte så mycket jord ;)
Du har väl gödslat dina tomatplantor?

Fröken Fräken sa...

Hur fint som helst, och det blir liksom än finare att du har hittat på din egen variant och skapat!
Vet inte om det ligger bakom så mycket magi bakom mina möbelfynd, mer ihärdigt tjaande på människor i min närhet... ;-D

Lilith sa...

Allt har sin tid, även trädgården. Och det är nog bara bra att bo in sig ett tag först och fundera hur man vill ha sin trädgård innan man sätter igång. Vad roligt det måste vara att ha en helt ny trädgård att planera och göra precis som man vill ha den! Då har man verkligen chansen att skapa sin drömträdgård.
Så snyggt det blev med lådorna på väggen! pappret var ju helt perfekt till det ändamålet. Ser faktiskt ut som hämtat direkt ur en inredningstidning! :)
Ha en skön söndag! :)