söndag 4 september 2011

Barnsligt pyssel

Strax efter att vi gått och lagt oss på småtimmarna efter årets midsommarfest fick vårt kompisgäng en ny liten medlem, och idag ska vi få beskåda då den lilla tösen döps. Igår kväll hade jag lust att pyssla något åt henne, så det blidde en rad med vimplar.

Jag testade att skriva ut bokstäver på canvaspapper. Det var första gången jag använde canvaspapper och jag tycker det blev riktigt bra! Ett viktigt knix som jag alltid använder då jag scrappar är att färga kanterna på pappret, antingen med distress ink, vanlig stämpeldyna eller helt enkelt en tjock tuschpenna. Här har jag använt brunt för att kontrasten inte ska bli för hård. Ser genast mycket mer färdigt ut! (Men jag glömde "kanta" det mönstrade pappret, och det stör mig grymt mycket...)


Haren behåller jag själv, för han bor i vår bil... Istället har lillan redan tidigare fått en liten virkad sköldpadda med matchande tossor. Beskrivning till amigurumisarna finns i den här boken, och tossorna hittar ni här (där finns flera fina mönster att prova).

En annan grej som jag tycker om att använda då jag gör kort och sånt är knappar. Det går riktigt bra att helt enkelt sy fast dem med sytråd - det håller bäst och blir snyggt.


Ett ögonblick av tro,
när hela världen är så underbar att ingenting gör ont.
En liten stund av ro,
jag får ett leende,
mitt hjärta kommer aldrig mer va tomt.
Det finns bara varmt i människan,
människan kan

-Niklas Strömstedt -

6 kommentarer:

Så Vitt Jag Vet sa...

Härligt inlägg.. Flaggorna med namnet på kan jag tänka blev en otroligt uppskattad present.. så fint !
Kraam
Sanne

Anonym sa...

oj så fina schrapisar du gör!!! Det är nåt jag velat prova och gjorde det EN gång och aldrig mer. Bara att konstatera nån konstnär blir jag INTE!!!
Och Flaggorna var super, vilken super fin pressent!
blir riktigt avis på hur fina grejer du gör, tror jag kommer och kidnappar dig nån natt då maken din sover....ligg med ett öga öppet säger jag bara!
Ha en fin söndag nu!!!
/Anki

StrandviksVillan sa...

Jättesöt vimpel!

Blev tvungen att googla på låten, kom inte ihåg vilken det var, men nu vet jag :)

Livet på Vestergård sa...

Den vimpeln var säkert uppskattad! Vackert kort du gjort också.

Kamomilla sa...

Vad mycket fint jag missat! ojoj, du blir bara duktigare och duktigare! :

Lyckoslanten sa...

Men oj så allt det där gick rakt in i hjärtat! Fint! Vilken fin vän ditt kompisgäng har i dig! ♥