tisdag 3 november 2009

Virka mera!

Just nu spenderar jag ofta mina lediga stunder med att virka. Jag har alltid tyckt om att virka men jag vill inte ha för stora projekt. Då hinner det bli tråkigt före det är färdigt. Därför är fenomenet amigurumi perfekt för mig! Amigurumis är små figurer med rötterna i Japan. Djur, människor och aliens - det verkar finnas mönster till allt!

Denna bäver är min första amigurumi. Den är ca 10 cm hög. I bakgrunden ser ni ekollon som jämförelse. Inte alls svår att göra och hur kul som helst! Egentligen skulle den ha träpärlor som ögon, men man tager vad man haver :) Den blev en present till gudsonen T som verkade tycka mycket om den.Mönstret är från boken Virka amigurumi - söta små glädjespridare av Mia Bengtsson. Klicka på namnet så får du provläsa några sidor ur boken!Ikväll har jag pysslat med 20 st ungar! Mer om det en annan dag. Nu är det sovdags för mig så att jag orkar stiga upp tiiidigt imorgon och köra 3 timmar till ett möte...

Kramar,

14 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, vad jag önskar att jag också kunde virka!! Man kunde göra så mycket fint.. Redan att virka en vanlig "pannlapp" skulle vara en bedrift som heter duga för mig ;)

Jättecharmiga figurer!

Åsa

Livet på Vestergård sa...

Mina döttrar har virkat ett antal av dessa också. Själv är jag riktigt dålig på att virka. Någon blomma har det blivit men inte mycket mer...

klipposfia sa...

vilken mysig en! önskar så att jag åxå besatt den gåvan:) ska väl nog lära mig bara jag hittar en tillräckligt tålmodig lärare:)

StrandviksVillan sa...

Den var verkligen söt din bäver!

Oj nu blev jag så nyfiken på vad du har pysslat med kidsen! Och tjugo stycken - ojoj stackars dina öron, hihi!

Safe trip imorgon då! Ha så trevligt!

Monkan sa...

Amigurumis är jättesöta, fast det verkar lite pillrigt att få ihop det virkade till en figur, dvs stoppa upp och sy ihop så jag är imponerad av ditt pyssel.

Ah, "Billiga Boden" låter intressant, jag suktar också efter zinkhus från Walther & co men de du köpt ser ju precis lika bra ut. Vad är det för märke, kan de finnas i Stockholm tro???

Lilith sa...

Låter som ett roligt projekt, att virka såna där små gulliga figurer! :)
På tal om virkning... Har aldrig varit slängd på det där med att virka, men igår köpte jag faktiskt garn till en pläd jag ska försöka mig på att virka! Ska få virkundervisning av Ingela från alegni in office, få se om hon lyckas få mig att fatta galoppen, hihi! :D
Provade att spraya mitt rosa "zinkhus" och det blev rätt hyfsat trots allt. Var inte så lätt att få färgen jämnt över hela huset, men det duger i alla fall. Så nu har jag mitt vita ljushus, jejj! :)
Ha det så bra!

mille sa...

Men så söta... du har så rätt, kanske blir det året julklapp!
Glädjespridare!!

alegni sa...

så söt din lilla bäver är! det skulle vara kul att virka sådana små projekt. tyvärr har vi inga småttingar i bekantskapskretsen som skulle uppskatta sådana.
däremot köpte jag mera garn i plädens färger. tänkte förstora den en aning ännu. suck ;)
vilken lång mötesväg - hoppas resan gick bra!

Fröken Pyssel sa...

Åååh jag bara älskar dom där små figurerna, vad söt den blev! Ska bli spännande att se de andra du pysslar med. Måste lära mig att virka :-)

Och grattis i efterskott :-)

Livet hos mossi sa...

Jag e åxå in i en virkperiod just nu å sku åxå vilja virka såna där...men jag kan inte...så ja kör me pannlappar ;)

Grattis på din dag idag!! Kanske du fick ett paket på posten? Det var din skyddsängel :)

Kramisar

Gnistrande snö sa...

Åh vilken rar liten bäver!
Hoppas vi får se mer av amigurumi pyssel här :-)

Ha en fin helg!

Kram
Katarina

Fröken Fräken sa...

Aha! Det är alltså en sådan filur jag skulle ha börjat med istället för att som första virkprojekt välja att virka en matta....

StrandviksVillan sa...

Jag igen...
Tusen tack söta du för ditt svar på mitt lite "provokativa" inlägg!!
Ingen som inte bloggar själv kan förstå vilket utbyte man har av det.
*Kastar en slängpuss*

Hade faktiskt skrivit i min första text som jag raderade, om hur vissa tydligen tycker det är väl spenderad tid att sitta i timtal passivt stirrande på tv:n? Hur kreativt är det egentligen? Och får dom nån respons tillbaka, nåt utbyte?

Hihi, jo kanske det egentligen var "nästa jul" bilder :D men jag visade dom ett år för tidigt, hahaha!
Ha en mysig helg!!

StrandviksVillan sa...

Förresten kanske vi syns nåt på söndag, om våra tidtabeller går ihop?