fredag 14 januari 2011

Virkad korg

Under många svettiga, sammanbitna, hårdhänta stunder har jag suttit och virkat den här korgen. Det är verkligen ingen dans på rosor att virka med lakansremsor, men med detta resultat så tycker jag att det var värt det!


Mönstret hittade jag i Deko-tidningen, som förresten är en av vårt lands bästa inredningsmagasin i mitt tycke. Mönstret är på finska, men om ni är sugna på att prova på så kan ni klicka på bilden, den är fullstor och texten borde synas bra. Till min korg gick det åt två lakan.


Om jag får för mig att göra nån fler korg så ska jag nog ändå testa att virka med trikågarn. Det blir inte lika härligt rufft slutresultat, men jag tror att det är lite mer lättarbetat.


Trevliga pysselstunder!

11 kommentarer:

All The Things I Love sa...

Jag har lagat en rund matta, men i trikå och det gick rätt så lätt. Det var lite petigt att få den exakt lika spänd överallt, men till slut fick jag den färdig :)
Fin korg du har gjort, nu blev jag sugen på att göra likadan!

Ullis sa...

Snyggt!
Jag, som inte är virkkunnig, skulle nog vara tvungen att börja med nåt betydligt enklare...

Kamomilla sa...

Duktig är du, jag har hört om många virknålar som gått av! :)

Louise sa...

Den var snygg!!!

Lilith sa...

jättefin, en sån vill jag också virka! Fast tror nog inte jag ska försöka mig på att virka på finska...;) Får nog ta det på svenska tills jag lär mig trixet! Har faktiskt blivit riktigt sugen på att prova själv efter att ha sett flera stycken som virkat liknande korgar. Så det blir nog till att skaffa en lämplig virknål och försöka.
Ha en fin helg! :)

alegni sa...

snygg! jag kan tänka mig att det var tungt att virka den av lakan, för mina fingrar fick nog sig en riktig omgång redan av trikågarnet jag virkat korgar av. men så är jag också sån att jag inte kan sluta innan jag har en korg klar...
anyway, jättefin blev den.
kram

Så Vitt Jag Vet sa...

Vad duktig du är...
Har virkat med trikoo mattrasor och man blir slut i handen...
Sköönt veckoslut till dej...
Kraam
Sanne

Gugis Pärlor sa...

Wow! Jag satt faktiskt och tittade på ett mönster till en liknande korg tidigare idag! Jag tycker att de är så fina men jag tror inte att jag har orken att göra någon själv ;O( Hur breda remsor hade du?

Anki sa...

Oj nej "säg" inte så! Jag som har hem virkkroken å ska börja på men jag tänkte göra en badrummsmatta så vi får hoppas att den är lättare då....
Din korg är super super snygg!!!
Trevlig helg!

klipposfia sa...

va härlig den va!!! vill också prova:)

Fröken Fräken sa...

Med alla virkade mattor som jag har bakom mig kan jag garantera att det är enklare med trikågarn! Det glider mycket lättare än vad lakansremsor oftast gör.. man får stretcha lite mer i det virkade så man ser att det blir platt och inte bubbligt dock! Jag har himla stor lust att virka en korg, men det är slut på remsor...