tisdag 18 januari 2011

Matplats & Belysning

Det har hänt sig mer än en gång att någon frågat mig: Hur många gånger har du egentligen bytt lampor här (dvs vid matplatsen)? Jag kan lugnt svara att det faktiskt bara är tre gånger. På två år. Jag gillar lampor men samtidigt har jag väldigt svårt att hitta lampor som jag tycker mycket om. Dessutom tycker jag att lampor är en sån central del av inredningen att jag gärna byter om lite enligt säsong. Just nu är jag stormförtjust i  stora glödlampor och tygklädda sladdar. (Det tog ett bra tag innan jag fick dessa från Clas Olsson, eftersom  sladdarna som fanns i butiken från början blev återkallade p.g.a. produktionsfel).

 

Det var riktigt mörkt den dagen då jag städade ut julen. Därför tog jag ner gardinkapporna och hängde upp julgranshjärtanen i deras ställe. Fönsterlampornas ljus ville jag däremot dämpa lite och virade runt ljusblått kräppapper. (Här kan ni se hur de såg ut före.) I fönstret justerade jag höjden med klädnypor, vid matbordet med två små fåglar.


Jag ville ha in lite färg och tog fram Musse Pigg-planschen, vars färger påminner om vårvinterns eftermiddagssol. Hemma hos oss är det en salig blandning av lantliga, moderna och lekfulla inslag, men det är det jag gillar!


Det var allt för idag. Sköt om er!10 kommentarer:

alegni sa...

åh, är du också en lampoman? jag blir jämt förtjust i nya lampor, men måste verkligen behärska mig för att inte köpa hem alla jag vill ha. det är svårt!
den där mickey-affischen hade vi i sönernas rum när de var små och vi bodde i höghus. undrar vart den tagit vägen...

Systrarna Hjertén sa...

Jag gillar när det är lite blandning och att inte allt följer ett givet tema, kul med planschen och oväntat med den lilla fågeln!

Mvh
Frida

Lyckoslanten sa...

Så trevligt att se vackra huset utifrån i förra inlägget och häftiga lampor! Ja, varför stänga ut ljuset med gardiner när man kan komma på fiffigare lösningar! Ha det gott i veckan! ♥

Livet på Vestergård sa...

Jag tycker att det är svårt att hitta lampor som jag vill ha, därför är vi fortfarande utan ovanför köksbordet...
Snyggt med fåglarna på sladdarna :)

Så Vitt Jag Vet sa...

Vilken fiffig ide att sätta hjärtan istället för gardin....
Fina virkade stjärnor du har i fönstret..
Kraam
Sanne

StrandviksVillan sa...

Ombyte förnöjer ju - det vet väl alla? ;)

Ja, nu kommer jag säkert börja vilja byta lampa i vardagsrummet också! Tror nog den svarta byts mot en vit till sommaren. Sen är det kul att ta fram den svarta igen nästa vinter.

Jodå, det gick super för A idag! Han blir bara duktigare för varje gång - ålder och erfarenhet?

kram!

All The Things I Love sa...

Såna lampor hade vi också i vardagsrummet då vi först flyttade in :)

Galleri MochB sa...

Har faktiskt inte bytt lampor en ända gång hos oss tror jag, men jag gillar de där med tygsladdarna, så nu kunde jag faktiskt tänka mej att byta ;O)

Gugis Pärlor sa...

Jag har inte heller problem att hitta lampor! Att vara galet förtjust i lampor innebär hos oss att det finns mer lampor än det finns utrymme för... Kul ide att sätta fåglar och klädnypor som håller upp sladden!

Kram Gugi

Annika sa...

oj så fint du har det hemma hos dig överallt och tack att du delar med dig. Lamporna blev jätte fina! och storaglödlamporna ovanför matbordet va oxå fina med fåglarna! Super bra ide. Har du sätt att de har storglödlampa med lillamy? Den skulle jag vilja ha.Synd bara att den är så dyr och kanske en aning förstor som fönsterlampa? å det är vad jag behöver...i massor!