onsdag 21 oktober 2009

Höstnytt hemma

Det blev en liten oavsiktlig paus för min del här på bloggen. På hemmafronten har jag mest tagit det lugnt, pysslat lite smått och odlat idéer inför vintern och julen. Men ännu är det höst! Vid matplatsen har vi nya gardiner sydda av ett tyg som jag inte kunde motstå! En enkel kappa bara, men då jag började sy märkte jag att tyget hade dragit sig alldeles snett. Att få mönstret ihoppassat var inte det enklaste och jag var riktigt trött på hela gardinen. Men såhär i efterhand är jag riktigt nöjd! Hjortar är vackra djur och jag gillar färgerna och mönstren i detta tyg.


Samtidigt fixade vi lampor till fönstren. Jag har länge sökt fönsterlampor men inte hittat några som fallit mig i smaken. På Indiska hittade jag sen dessa ljuslyktor som jag genast såg potential i! Några lampsocklar, sladdar och en hel del hjälp från maken och... voila!
Vi har en hel del aluminiumytor i köket så lamporna för vidare det temat till matplatsen. Mönstret kastar fina skuggor på väggarna och i taket. Jag tycker det är så mysigt med fönsterlampor, både inomhus och utomhus. De ger den där ombonade känslan som gör en varm inombords.

Angående jobb-bilderna från tidigare inlägg så ger de kanske en lite felaktig bild av min vardag. Mest är det kontorsarbete som gäller för mig och det är egentligen rätt sällan som jag "får" åka ut i fält. Det passar mig rätt bra, för fältjobb är tungt både fysiskt och planeringsmässigt. Man ska se till att utrustningen är i skick, hålla reda på vädret, planera så att man faktiskt kommer ut dit man ska, se till att man har en fältkompis... Näpp, det blir nog ingen fältbiolog av mig, men de där dagarna då man får åka ut i friska luften och röra sig i de vackraste delarna av vår natur - det ser jag som ett privilegium och jag njuter av de pärlorna i min vardag!

9 kommentarer:

Anonym sa...

VILKA FINA GARDINER DU HAR GJORT !! OCH FÖNSTERLAMPORNA BLEV JÄTTEFINA !
-PUDERVIPPA-

Vekarus sa...

Ihanat lamput!

Livet på Vestergård sa...

Visst är det bra när man kan tillverka "egna" lampor.De blev riktigt fina! Härliga höstgardiner du har också. Ha en bra dag!

Lilith sa...

Häftiga gardiner, annorlunda med hjortar på! :) Hjortar är fina, så länge de inte kommer och käkar upp växterna i trädgården för en... Kan ibland se hjortar på en intilliggande åker här.I vintras hade vi en hjort som åt från fågelbordet bara några meter från fönstret till rummet där blandrashunden låg och sov - och inte hade hört ett ljud! Då blev vi nog lite oroliga för att de skulle ge sig på något annat i deras ögon smaskigt i trädgården... Men än så länge har det klarat sig.
Fina fönsterlampor ni fixat till! Och ni är ju ensamma om att ha just såna också! Kul när man ser potentialen och kan göra om saker och ting till just det man vill ha! :)

alegni sa...

wow, de där fönsterlamporna är gårrfina! och ingen har likadana, åtminstone inte än. kan ju hända att någon knycker din lysande idé (där fick jag till det!) framdeles :)

Sanna sa...

Vilka fina gardiner och lamporna är jättevackra!!
Idag var jag annars i kappahl och köpte en tunika. Jag gillade också den svarta barnklänningen. Den kunde ha fått vara i vuxenstorlek. :) Nu var det bara babystorlekar så det var tom för smått åt min 2-åring (imorgon).
Kram Sanna

Galleri MochB sa...

Kuligt mönster på tyget :O) Och lamporna var jättesöta! Borde också hitta några falerande fönsterlampor...

Fröken Fräken sa...

Man kan säga som så att visserligen har jag bloggat, men inte har det blivit mycket pysslat. Ett par bokhyllor som aldrig kommer på plats kan spela in...
Jamen, finns det något störigare än tyg som drar sig och mönster som inte är trådrakt?! Men fint till slut, och mycket fiffiga och snygga lampor!!

StrandviksVillan sa...

Oj vilket coolt tyg du sytt av!!
Lamporna är supersnygga! Fiffigt att du såg potentialen i lyktorna :) Visst är det mysigt med fönsterlampor, både utifrån och innifrån. Hihi, du skulle se vår nya "punktbelysning" på gården, och idag får vi hem grus till nya parkeringsplatsen!
Jag har ledig dag (särskilt skönt en stressig fredag) men då blir det förstås lördag till kl 18 istället...

Verkligen vacker din nya header!!

Ha en fin fredag och veckoslut!