fredag 29 oktober 2010

Höstlov!

Nina till sig själv i morse:

- Är det en bra idé att prova en ny rutt i skogen då jag ska på jobbmöte i grannkommunen om knappt två timmar?
- Jodå, svarar hon, det är ju bara att ta rakt till vänster där vid klipphällarna och följa granplanteringen som jag såg på flygbilden, så kommer jag ut där vid åkern.Många älgstigar och två helnakna, frusna hundar senare kommer hon äntligen ut där vid åkern, på helt fel sida om granplanteringen. Men hon hann på mötet, om än genomsvettig och osminkad...

Attack!


Hur var det med de helnakna hundarna? Jo, i ett av sina spring-bus fastnade Snövit i en vattenfylld grop mellan två tuvor och fleecedräkten blev genomblöt. Strax därefter kommer Lilja springande, utan dräkt. Den hade hon lyckats slingra sig ur någonstans.
Det ironiska är att jag i början av promenaden såg på Lilja och tänkte att jag borde rita mönster av dräkten hon har på sig, för den är precis rätt storlek...


Men vackert var det i förmiddagssolen. Jag tycker så mycket om klipphällarna som finns en bit in i skogen, men jag brukar undvika att gå där på sommaren. Dels för att jag inte vill skada de fina lavarna då de är torra men mest för att jag är ohyggligt rädd för ormar. Nu hoppas jag på att det inte blir så djup snö i vinter, så att vi kan göra många utflykter till denna plats.

Nej, det är inte snö på marken, det är massor, massor med fönsterlav.

Har man inget annat till hands fungerar en jordgubbsreva utmärkt som snöre!

Jag har haft höstlov nu i två dagar (med lite jobb mellan varven), men skulle kunna fortsätta i några veckor till... Men nu är det ju helg i alla fall!

Vad glad jag blir åt att så många vill se projekten som jag visade glimtar av i förra inlägget. Snart kommer det! :) Ha en skön helg, kära besökare!


PS:  Jag hann med lite marginal med i utlottningen hos Huset på landet. Om du inte deltagit ännu så hinner du, om du är snabb!


6 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Kul den där attack-bilden! Tur att du hann till mötet. Verkar vara en trevlig rutt du hittat, skulle gärna följa med nån gång :)

Tittade faktiskt på jordgubbsbladen själv häromdagen, vissa är så vackert röda nu och skulle bli tjusiga i en bukett.

Fortsätt njuta ledigheten!

PS. Kanske vi får komma på besök snart? Laa-la-la-laa-la....

alegni sa...

härliga bilder. jag gillar speciellt den på söta, mjuka vovven där bland allt det hårda och kalla!

All The Things I Love sa...

Åh, min favoritskog :)

Kamomilla sa...

Vilket ställe!

Lyckoslanten sa...

Fint ställe du kan motionera dig själv och hundrarna på! Vackra bilder! Fortsätt njut av helgen! ♥

Sabina sa...

Härligt med morgonpromenad i skogen. Vilken bra start på dagen och hundarna tycks trivas de med!
Kram Sabina