lördag 30 oktober 2010

Förvaring för småsaker

Vad göra med alla småsaker som samlas på köksbänken - alla de där udda sakerna som man inte vet var de hör hemma? Min lösning är detta väggskåp med små lådor. Sen då man saknar någon liten gummidel eller specialskruv vet man var man ska börja söka. Det var förresten dessa lådor som glimtade i förr-förra inlägget!
Registerplåten från 1937 har jag fått av min saksamlande morfar. Han har flera lådor fulla faktiskt. Några av hans plåtar har färdats ända bort till Amerikat till en samlare som har - om jag minns rätt - 22 000 olika plåtar från hela världen. Hur plåtarna hamnat hos morfar? Det är en annan historia... (Ska väl dock påpeka att det nog skedde helt lagligt!)
Motivet på kortet är en släktings version av konstverket Sammon ryöstö, från Kalevala, gjord i linotryck. Observera Jussitröjorna :)

Idag har jag städat och fixat hela dagen, så imorgon kan jag med gott samvete lata mig. Önskar även er en skön söndag!

10 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Ett sånt bra skåp att ha i köket där ju faktiskt det mesta landar på bänkarna! Jag har några lådor både i köket och i tvättstugan där jag samlar krimskrams också. Men en bra lösning för all post och returpapper har jag inte ännu.
Snygg skylt!! Inte lätt att få tag i såna.

Visst är det skönt när man har huset städat och får ta det lugnt en dag och göra vad man vill. Ha det bra!

alegni sa...

snygg!! konstigt att det alltid samlas en massa småskräp i köket, fast man varje gång man rensat tänker att man ska ta sig i kragen...
skönt med en ledig dag. jag ska strax iväg en sväng till quriosa, sen ha mamma hit på mat, och som grädde på moset ska jag jobba ett par timmar ikväll.

Huset på landet sa...

Snyggt och praktiskt skåp! Registerskylten är charmig, men så var det ju en imponerande samling du fått den från också! Jag hade turen att hitta två registerskyltar på loppis i somras.

Skön söndag!

Louise sa...

Vilket praktiskt skåp!! och supersnygg skylt! Du har förresten en utmaning hos mig - om du känner för det! :)

Lilith sa...

Småsaker har man av någon konstig anledning alltid plenty of! Snygg förvaring du fixat till, gillar såna där små skåp och lådor.
Hoppas du haft en skön söndag! :)

Sanna sa...

Så fint med dylikt skåp för olika småsaker i köket! Vilket snygg gammal registerplåt!! Så snäll din morfar är. Vackra bilder även i förra inlägget!

Ja, jag tror nog att barnen kommer att gilla att ha en egen gård. Barnen har nämligen inte fått vara ensamma ute nu då vi bott i höghus, men i nya hemmet ser vi ut på gården från vardagsrumsfönstret och köket så de kan vara ute medan vi lagar mat och så.

Ha det så bra!

Moster och jag sa...

Ett sånt skåp skulle jag verkligen också behöva. För det samlas verkligen mycket.
Häftig registreringsplåt, för några år sedan tänkte jag köpa en registreringsplåt som hade använts åt cykel från vår by. Men jag blev för snål, tyvärr....
Ha en bra arbetsvecka!

Fröken Fräken sa...

Skåpet såg ytterst lämpligt ut som förvaringsplats för de där småsakerna som samlar sig överallt. Problemet med mig är att jag ändå inte plockar bort grejerna, så jag skulle nog behöva gå en sådan kurs först.

Och oja, du skulle älska Granit! Vi har planerat en rejäl stund där under veckans Sthlmstripp, min likaledes inredningstokige kollega och jag. :-)

Vit Poesi sa...

Älskar verkligen din regskylt!! Såå snygg
kramar Malin

Livet på Vestergård sa...

Vilket bra skåp för förvaring åt såna saker som inte genast hittar "hem". Skönt med nystädat!
ha en bra start på veckan. Kram Kicki