söndag 23 maj 2010

Trädgårdsanteckningar


En relativt nybliven trädgårdsägares anteckningar:

- Klippte gräsmattan för andra gången idag. Jorden är framme på många, många ställen och ogräset frodas, men jag tror den tar sig!
- Flera av syrenbuskarna som planterades i höstas har knoppar. En mycket glad överraskning!
- Två av totalt sju askar har klarat sig trots kall vinter och hungriga harar! Kom ihåg att sätta galler runt dem innan nästa vinter.
- Kom ihåg att besöka de tätaste delarna av lunden ofta - det är ju så vackert där bland bräken, harsyra och ekorrbär!


 
 
 

Huvudet surrar av allt man skulle kunna ha i trädgården: trädgårdsland, gångar, rabatter, växthus, damm... Men vad jag verkligen vill ha är en lättskött, lite vildväxt trädgård där man får "bara va". Hur får man det att gå ihop?

6 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Om man ska ha en trädgård att "bara vara" i, så ska man nog skippa alla planer man har, tror jag. Inga planteringar, inga altaner, inga småbyggnader... Allt ska ju skötas! Det märkte jag nu igen då jag oljade trappan och halva altanen, det tar längre än man tror.
Fast... om man tar sig an litet åt gången och inte har alltför höga ambitioner så går det nog bra :) Det finns väl ändå inga trädgårdar som bara är ett par år gamla och ändå är vackert bevuxna? Dom ska nog ha åtminstone över tio år på sig, gissar jag.
Marktäckare blir det här också! Har nu köpt strandkrassing-frön. Borde ta och kolla på plantskolan också vad som finns.

Idag har vi varit på båttur vid mor o fars stuga :)
Kanske vi ses nåt snart?

Livet på Vestergård sa...

Ser att vi har lite liknande tankar i våra inlägg i dag ;0)

Lyckoslanten sa...

Jag skulle gärna ha en ask, som blir minst hundra år (som i Majas visor). Det är nog bäst att inte ställa till med för mycket jobb åt sig. Stress borde man få undvika på sommaren. men visst är det mycket man vill! Ha en skön vecka!

Galleri MochB sa...

Så fina bilder! I mitt huvud surrar också massor med idéer, men men... ;O) Tids nog får man väl på klart hur man vill ha det och vad man vill ha där, förhoppningsvis!
Ha en skön vecka!

Lilith sa...

Vilka fina bilder! Det är så vackert där ute nu när allt är så grönt och många växter har börjat blomma. Nästan den bästa tiden på året tycker jag, när man har sommaren framför sig och grönskan är så där härligt ljusgrön och fräsch! :) Det gäller verkligen att passa på och njuta nu, fast idag är vädrets makter inte alls på vår sida... Får hoppas på bättre (och varmare!) väder igen snart!
Det är så kul att skriva upp vad man gör i trädgården, och roligt sen att kunna gå tillbaka och läsa om när man planterade den växten eller busken eller det trädet, när man gjorde si och när man gjorde så. Det var verkligen inte illa att era syrener redan har knoppar! Våra som vi planterade för, ja vad kan det vara nu, 3 år sen kanske? har inte alls blommat ännu och det är först nu som de verkar ha tagit fart ordentligt. Men men, det gäller att ha tålamod när man har trädgård! Allt kan ju inte vara färdigt och perfekt på en gång, det ska ha sin tid.
Askar vore något det! Önskar vi hade större tomt så det fick plats med mer träd och större buskar utan att bli alltför skuggigt... En lättskött trädgård där man bara får vara vore ju perfekt, men det är ju det där att det krockar lite med allt man skulle vilja ha i sin trädgård... Det gäller att hitta en gyllene medelväg så man får en fin trädgård som man ändå inte behöver slava ihjäl sig i. Om nu det går! :)
Ha en bra vecka! :)

Anonym sa...

Fina bilder !! Det ska nog vara en trädgård som inte behöver skötas nästan alls .. där man bara får sitta o njuta. Men en stor veranda ska det vara !