söndag 14 februari 2010

Tjejhelg i hufvudstaden

Bloggvänner, irl-vänner, bekanta och såna jag inte känner: Hoppas ni har haft en riktigt trevlig vändag!

Jag har firat en hel vänhelg tillsammans med tjejkompisarna (och en killkompis :) ). Teater, dans, shopping, god mat och chitchat - kan det bli bättre? Vi har varit i Helsingfors och sett musikalen PlayMe på Svenska Teatern. Den var super och rekommenderas verkligen åt alla som ens lite gillar sång och dans! Alla var så duktiga. Har nån av er sett den? Visst var det bra? Och visst var Zettermans katt bara för härlig?!


Vår huvudstad visade sig från sin bästa sida idag. Det var så vackert med sol, snö och istappar. Vi tog en promenad från vårt hotell, som låg mittemot teatern, till Salutorget. Måste berätta om då jag skulle fota istapparna nedan. Jag räckte ner handen i väskan för att ta upp kameran. Medan jag höll på med det såg jag att vi stod precis bredvid Laura Ashley-butiken, och av nån lustig anledning kom jag på mig själv med att stå med pengbörsen i handen istället för kameran! :) Tyvärr hade de stängt, så det blev bara fönstershopping denna gång.


Hotellet vi bodde på var riktigt trevligt och fräscht. Tyvärr fick min rumskompis spysjuka inatt, så hon har inte haft det speciellt trevligt idag. Får se om jag blivit smittad... Än mår jag bra i alla fall.


En bild ännu: ingen tjejhelg utan en smarrig efterrätt!


Nu är det bara att kasta sig ut i vardagen igen.
Tusen tack, ni som kommenterar och är så snälla! Ni värmer mitt hjärta! Jag ser alltid fram emot att läsa era bloggar, även om det inte blivit så ofta på sistone.

Kramisar,

6 kommentarer:

Louise sa...

Vändagskramar!!!

Galleri MochB sa...

På sant så var vi nog där :O) Och faktiskt när du nämner det så tyckte jag att jag såg dej där i vimlet, eller egentligen så trodde jag att jag såg nån som liknande dej... Super tyckte jag också att den var!! Och hoppas verkligen du inte blivit smittad... Har själv druckit konjak nu flera dagar för att försöka undvika smittorna som våra medresenärer eventuellt hade med sej...
Visst är det kul med lite miljöombyte, men nu är jag såå trött, så det blir nog en tidig kväll :O)

StrandviksVillan sa...

Vändagskramar till både dig och J!!

Vilken rolig helgtripp du varit ut på (jag vill oxå!!)

Hoppas verkligen du slipper kräksjukan nu, det är så jobbigt att ha.

A-C

Livet på Vestergård sa...

Du får kurera dig med att äta hela vitpepparkorn ( tror man ska ta 6-7 st) så att du inte får magsjuka också.
Jag har inte sett musikalen.Sonen har varit och sett den och han hade bara gott betyg att ge.
Nu blir jag riktigt sugen på att åka till huvudstaden också.Ikea och lite shopping vore inte så dumt :) Ha en riktigt bra dag!

alegni sa...

det låter som om ni haft en toppenhelg. hoppas du inte smittats av din rumskompis. maken och är på väg till haparande sista helgen i februari, så det ser jag fram emot nu.
jag såg en motsvarande bänkskiva på topi-kök och blev direkt förtjust i den. imorgon kommer topi-representanten hit. får se då om jag äntligen får köksrenoveringsbollen i rullning. kram!

mille sa...

Älskar Helsingfors, köpte min första hund därifrån:)
Min morbror bor där. Det finns världens härligaste akvarium med Sjöhästar där och de har en underbart vacker domkyrka och saluhall... vad mer kan man begära?
Helsinki <3