söndag 10 januari 2010

Vinterväder

 Idag är det min tur att visa vinterbilder. Vi har haft det så otroligt fint ute den här helgen! Därmed har hundarna fått stå ut med att bli påpaltade både vinteroveraller och vintertossor och bli meddragna ut i kylan. Det där att klä på sig tossorna är lite jobbigt, tycker dom, men väl ute är det hur roligt som helst att slippa frysa om tassarna. Speciellt Lilja gör små glädjeskutt och -språng i snön och springer med nosen i marken så hon blir alldeles vit i skägget! Snövit är lite försiktigare. Och det förstår man ju, så korta ben som hon har...


 

 Chinese crested dogs ska egentligen rakas i ansiktet med 1-2 veckors mellanrum, men nu då det är så kallt har jag låtit skägget växa på båda hundarna. Sen är det roligt att se dem nyrakade igen, de ser ut som helt nya hundar!

Bara ca 50 meter från oss finns flera ängar som vi brukar gå på om vårarna. Resten av året är det besvärligt för våra små hundar - på sommaren och hösten är gräset för högt och på vintern är snön för djup. Men nu har folk kört snöskoter där, så då passar vi på att gå i spåren. Hararna tycker också om att skutta på ängen. Idag hördes fågelkvitter ute. Men det tar väl ett tag ännu innan vår fågelholk får gäster. Ute vid vägen ser snötäcket ut som ett böljande hav på vår stenmur.

 

Den kommande veckan har det lovats lite mer moln och varmare väder, men det verkar hållas på minus ännu, så än kommer vi säkert att få njuta av vackra vinterdagar!

Ha en bra vecka alla läsare! Bamsekramar till er som lämnar kommentarer, det uppskattas! ♥

13 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Vackra vovvar och vackra bilder! De ser verkligen ut att trivas.
Tänk att hundar tycker så om att köra huvudet under snön. Vår är alltid riktigt snöig på nosen när hon kommer in.
Ha en bra vecka!

Galleri MochB sa...

Ja som sagt jag kan heller inte tröttna på detta underbara vinterväder!! Milla har nu tittat bilderna på hundarna här, och hon tycker dom är tuffa, förutom den på Lilja som nyfödd som hon tycker liknar en gris ;O)
Han en bra vecka!

Tre rum sa...

Vilka sötisar till hundansikten på bilderna.Ja visst är det vackert med glimmande snö.
Så trevligt inspirationskollage, gillade det skarpt ;)
T.Gredelin

Sabina sa...

Visst är det härligt med så mycket snö, men thank good att det blivit lite varmare nu. Hundarna tål bättre då också!
Ha en bra start på veckan!
Kram S.

alegni sa...

så ljuvliga vinterbilder. hundarna ser så förtjusande ut i sina overaller :) men usch, vad de måste ha frusit nu när det varit så kallt.
just nu ligger ett rosa skimmer över världen här hos oss. skulle säkert ta sig bra på bild ;)
du och kameran har definitivt blivit goda vänner redan!

Sanna sa...

Så fin ny header på bloggen!Fina vinterbilder du visar också!Vilka små sötnosar Lilja och Snövit är i sina vinteroveraller! Kan tänka mig att de måste frysa nu då det varit så kallt, så lite varmare väder är ju inte så dumt. Gillar dina inspirationsbilder också!Speciellt gg-muggarna är även jag lite svag för, men kan inte bestämma mig för om jag skall investera i sådana muggar eller Marimekkos vita med svarta prickar. :)

Ha en bra ny vecka!
Kram Sanna

StrandviksVillan sa...

Oj dom där ansiktena... :)

Slog mig nu att det är verkligen skönt med den nya mörkare bakgrunden på sidan!

Verkligen fina bilder! Visst är det kul med en bra kamera :)
Men fortfarande gäller för mig att öva, öva, öva...
Klick - ändra inställning - klick - ändra inställning - klick...

Tack för senast förresten!

Louise sa...

Era hundar är för SÖÖÖÖta!

Anonym sa...

Det är verkligen fint där ute nu. Fina vinterbilder. Jag älskar naturen när det blir rimfrost o snö på träden o du har ju fångat det på bild också :-))
-pudervippa-

Anonym sa...

God fortsättning på det nya året. Inger

Fröken Fräken sa...

Jag gillar dem med lite skägg i ansiktet! Mysigt! Turligt nog har det ju blivit varmare här, för annars hade det nog blivit tal om små sockar till pappas hund också. Vid -25 började den jycken protestera mot att gå ut, och i vanliga fall älskar den hunden minusgrader och snö, kan vara ute hur länge som helst utan täcke eller något annat. Men jag kan tänka mig att hunden hade protesterat en hel del mot tossor också...

Lilith sa...

Så söta hundarna ser ut i sina kläder! Gillar särskilt den första bilden, där ser de så coola ut!
Tänk att det härliga vädret bara fortsätter och fortsätter... Det hör verkligen inte till vanligheterna! Skönt i alla fall att det är lite varmare nu, men -23 som det var sist jag kollade termometern räcker ju nog till det också...
Ha en bra fortsättning på veckan! :)

Huset på landet sa...

Å så söta de är i sina vinterkläder ;).
Det har varit så härligt väder denna vecka, och så otroligt vackert med all snö!!
Det är ju så här det ska va på vintern...

Nicole