onsdag 13 januari 2010

Bilder från vardagsrummet

"Knut stod i en knut och knöt en knut. Då kom Knut som bodde knut i knut med Knut och frågade vad Knut gjorde. Jag knyter en knut sa Knut, och knöt knuten."

Idag är det dags att slänga ut julen. För vår del tror jag det mesta får vänta till helgen, men jag kom på att jag borde visa lite bilder tagna i vardagsrummet innan julen är "helt ute".

Vi har ett ganska stort vardagsrum med lite väggyta. Det gör att det är ganska svårmöblerat, men jag gillar att vi har mycket rymd i rummet. Vi har snedtak i vardagsrum och kök, vilket bidrar till att rummet känns stort och luftigt. Jag har visat några bilder från vardagsrummet tidigare, se här. Om ni ser på den första bilden finns bakom ryggen på fotografen, det är jag det, köket och till vänster hallen.

Hundarna fungerar bra som inredningsdetaljer! På bilderna i detta inlägg förekommer Lilja och Snövit 5 gånger, hittar du alla? (Medräknat leksakshunden blir det åtta!) ;) Gardinkapporna är egentligen löpare, likadana som på bordet, inhandlade på Hemtex.

Om man bara tittar på bilderna ovan ser vardagsrummet rätt färdigt ut. Men ser man sig omkring lite mer så fattas det nog en hel del. Snygg mediaförvaring, något på väggarna, snygg vedförvaring (även om bananlådan egentligen är helt perfekt!), lite lister, lite möbler, lite piffiga filtar och kuddar att ha vid spisen. För att inte tala om det stora tomrummet som granen kommer att lämna efter sig! På filtarna framför spisen gillar hundarna att ligga och jag brukar rätt ofta göra dem sällskap.

Dubbeldörren går in till kontoret. I nästa inlägg ska jag visa vad som hänt där sen sist, då jag visade de nytapetserade väggarna.

Kram, Nina

7 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Så fina ljusa bilder du har fått från vardagsrummet! Man ser inte alls det ofärdiga, bara hur hemtrevligt det ser ut.
Hmmm... jag har nog inte varit hemma hos er så många gånger i dagsljus förresten... :P

Hihi, jag hittade inte alla hundarna!?!

Take care!
A-C

Lilith sa...

Tusen tack för titten i ert vardagsrum! Så mysigt det ser ut, och ljust och luftigt! Var glad att ni har ett stort vardagsrum, vårt är på tok för litet så det finns aldrig tillräckligt med plats när vi har kalas osv. Dessutom gör L-formen på vårt vardagsrum det också ganska så svårmöblerat... Planer på att någon gång i framtiden bygga ut rummet för att bli av med den knepiga formen finns, men det är väl den där lottovinsten som fattas... ;)
Skämt åsido, snedtak låter härligt, och bidrar säkert jättemycket till att ge rummet rymd! Härligt också med de stora fönstren. Gillar dubbeldörrarna, såna skulle jag gärna ha i vardagsrummet!
Du skrev att det fattas ett och annat innan vardagsrummet är färdigt, men det kommer nog med tiden. Det är ju bra att bo in sig riktigt och känna efter vad man vill ha först. Och säg det hem som någonsin blir helt färdigt! ;) Tror nog alla har ett och annat som väntar på att fixas till, skaffas, byggas...
Julgranen åkte ut i början av veckan, den barrade så förfärligt. Det mesta av julpyntet har jag plockat ihop idag, men en och annan sak och alla ljusstakar och annat i fönstren är fortfarande uppe... Men de åker nog ner endera dagen de också, fast det blir mörkt och tomt utan dem...
Ha en riktigt fin fortsättning på veckan!

alegni sa...

så vackert och hemtrevligt ni har det! och jag gillar färgerna! skarpa bilder har du också fått till trots den mörka årstiden - och kom nu inte och säg att du använt din gamla kamera igen, för i så fall var den nya ett önödigt köp ;)
hundarna ÄR fina inredningsdetaljer! kram

Livet på Vestergård sa...

Så fint ni har det! De stora fönstren skapar verkligen rymd och ljus. Det var många vackra detaljer jag fastnade för :)
Ha det bra! Kram Kicki

Galleri MochB sa...

Medieförvaringen är ett kapitel för sej... Mannen kom hemsläpandes med en stor svart sak förra helgen (TV) som jag nu tycker skämmer hela vardagsrummet. Undrade försynt om dom inte hade några vita ;O)
Ni verkar ha det riktigt mysigt och skulle du inte nämnt alla ofärdiga detaljer hade vi nog inte lagt märke till dom :O) Gillar dubbeldörrarna in till kontoret.
Skön helg!

Livet hos mossi sa...

Jätte, jätte härligt vardagsrum ni har!!! Du e så duktig på att göra det mysigt :)

Livet hos mossi sa...

Jätte, jätte härligt vardagsrum ni har!!! Du e så duktig på att göra det mysigt :)