fredag 8 januari 2010

Inspiration 2010

Vet ni, idag var det ljust ute då jag for hem från jobbet kl.16. Det ger en sån hoppfull känsla att se ljuset återvända. Speciellt då det är så vackert ute som det är nu, med snö och -20 grader. Jag tror inte jag har upplevt nån sån här vinter sen jag var liten!

Här på bloggen har det inte hänt så mycket, förutom nyårsstädningen. (Tack för de fina kommentarerna för den förresten!) I min skalle däremot snurrar alla möjliga idéer som vanligt. Jag har satt ihop ett litet slarvigt kollage på vad jag tänkte mig få gjort i år.


  • Vid matplatsen skulle jag vilja ha en stor tallrikshylla och ett grunt väggskåp, precis som på bilden från senaste numret av Lantliv. I vitt, eller kanske i en mörkt grå färg? Jag gillar att skåpet har rundade kanter, det är både vackert och praktiskt - man slipper stöta sig på hörnen. Men var ska man hitta ett sånt skåp?
  • I vardagsrummet har vi en stor, tom vägg som skulle göra sig bra med några stora, matchande tavlor. Kanske med text och siffror som på bilden från Atlanta Bartlett?
  • Våra gäster får fortfarande hänga upp sina ytterkläder på spikar i farstun. Redan före vi flyttade in hade jag bestämt mig för att vi skulle bygga en likadan klädförvaring som på bilden från Hus&Hem. Kanske vi skulle få det gjort i år?
  • Vi har rätt sällan kaffegäster. Oftare har vi chips-, godis- och lemonadgäster ;) Men då vi nångång har kaffegäster känns det lite tråkigt att duka, för jag har så tråkiga kaffekoppar. Kanske skulle man ta och investera i nya, fina, t.ex. från Greengate?
  • En ny soffa till vardagsrummet - ett ämne som jag funderar på minst en gång per dag (d.v.s. då jag lägger mig ner framför tv:n ;) ). Nu har jag äntligen hittat den jag vill ha. På Vepsäläinen...
Detta är bara några av mina funderingar inför det nya inredningsåret. Men det behöver inte bli klart nu på direkten. Jag börjar inse att ett hem inte kan bli klart pang poff sådär bara, utan att det måste få växa fram under flera år och framför allt måste inredningen få leva. Bara för att man ställt ett bord på en plats behöver det inte stå där för evigt. Det kan vara hur fint som helst i teorin, men inte passa in i husets själ. En kompromiss som man var missnöjd med från början kan växa in i helheten så att man efter ett tag är hur nöjd som helst. Eller så inte, och då ändrar man och börjar om på nytt.

Det känns skönt att ha ett ställe där man ska bo länge så att saker och ting får ta sin tid. Där man riktigt får bo in sig och känna hur husets själ växer fram. Det är väl det som är ett hem?


Kramar,

9 kommentarer:

Galleri MochB sa...

Igår när vi kom hem från jobbet och steg ut genom garagedörren utbrast också Mathilda, men oj det är ju ljust nu... det har faktiskt varit så beckmörkt så man knappt fått in nyckeln i låset hittills :O)
Härlig collagebild! och visst är det så att man växer in i sitt hus och så småningom vet hur man vill ha det.
Skön helg!

Louise sa...

Härligt collage och vad mycket det är du skulle vilja få gjort (jag antar att det skulle bli lika mycket för mig om jag skrev ner det...) dessutom har du på slutändan många kloka ord om boende och inredning! Så där är det!

Livet på Vestergård sa...

Det var ett inspirerande collage! Ganska mycket som jag vill ha gjort med vårt hem det här året också, men det får bli lite i gången. Och det är bra att man får fundera igenom ordentligt innan man gör slag i saken med olika projekt.
Ha det bra.

Smultron på ett strå sa...

Vilket fint collage du har gjort! Skönt att höra att det finns fler som har tusen tankar i huvudet om allt man skulle vilja göra. Jag vill också ha ny soffa, men har inte hittat den rätta än... Trevlig helg//Maria

StrandviksVillan sa...

Absolut! Hemmet måste få växa fram litet åt gången, annars blir det bara konstgjort. Och visst är det bra och kul att man kan ändra om preciiiis när man vill ;) Blott man hade flera slantar...

Jättefint collage! Har aldrig gjort nåt sånt själv tror jag. Kolla den här länken där man kan göra moodboards, men jag har inte testat själv:
http://mydeco.com/rooms/moodboard/

Den där hallförvaringen ser jättefin ut, skulle passa bra i er farstu! Fiffigt med dom där halvdolda hyllorna.
Jag vill också ha en tallrikshylla, får se om jag lyckas övertala K att bygga en.

Trevlig helg!
A-C

klipposfia sa...

Roligt att ha en plan för det nya året:) sen om det blir så är ju en annan sak, men drömma ska man alltid göra! det ger energi:)Här lever vi med den filosofin också att allt har sin tid i inrednigsväg....man måste få känna efter vad huset vill också:) och sen köper vi aldrig dyra nya saker utan prövar oss fram med lite loppis, fyndat och ikea:) då gör det inte så mycket om man vill byta ut saker och ting:) God fortsättning på det nya året!

Fröken Fräken sa...

Här på bloggen har det hänt grejer ser jag!Snyggt!

Jag har alltid tänkt att det skulle vara så tråkigt om man kände att nu är allt klart här hemma, inget behöver ändras mer.. nä, då vore det nog dags att flytta till något nytt ställe!

Livet hos mossi sa...

Det har du rätt i, ett hem är ett ställe där man själv får ta del av hur husets själ växer fram. Du har tur som får känna att det får ta sin tid, och att ni inte är påväg nånstans. Jag kan fortfarande inte känna så, fast jag nog upplever vår radhus-3:a som vårt hem...men i tankarna tänker jag ju alltid på vårt riktiga framtids-hus nånstans i Österbotten :/

Härliga inspirationsidéer du har :) Hoppas du får förverkliga dem.

Kram

alegni sa...

vilket snyggt collage! det var en hel del du tänker få uträttat i år. men vännen, har du tänkt på att tiden går i racerfart numera och ska man göra något, får man ligga i från tidig morgon till sen kväll ;) lycka till hur som helst!
jag har äntligen tagit tag i mitt vitrinskåp i fulfuru och hoppas få den förvandlad till något liiite bättre...