lördag 19 december 2009

A snowflake fell and it felt like a kiss, now I'm okay

Rubriken, som är en textrad ur Glasvegas' jullåt, har egentligen inget med dagens inlägg att göra, förutom att det snöar ute och att det känns väldigt bra idag för att det är första dagen på mitt jullov! Nu ska jag bara ta det lugnt och göra precis vad jag vill i nio dagar. Skönt!Jag har inte hunnit göra inlägg i takt med att jag har fotograferat så här kommer ett kollage på hur det ser ut hos oss just nu.


 

I år får fönsterlav sprida julstämning här och där. Hjärtanen är gjorda av videkvistar, lav och järntråd. Den vita hyacinten är en riktig tjockis! ;)


 

Julklapparna går i blå-vitt i år. Den lilla tomten som har snöbollskrig har jag gjort i keramik för många år sen. Jag är själv förvånad över hur fin den är ;P De söta virkade änglarna har jag köpt på julmarknad.Home is where your heart is
Find where you belong
start to take control
show a little soul

Then you feel who you are


Igår var det rock'n'roll med The Sounds som gällde. Dom har blivit ett band av värdsklass och det märktes på bandet att dom kan sin sak. Maja, sångerskan, ÄR rock'n'roll!

Nu ska jag väl städa en stund då. Köket står på tur idag. Det var många som kommenterade i förra inlägget att de bara kör med en vanlig veckostädning inför jul. Jag kan hälsa att i det här huset vet vi inte vad veckostädning är för nåt, det handlar mer om månadsstädning. Därav det stora städbehovet :D

Det är så roligt att ni kikar in här hos mig. You make my day! Ha en härlig fjärde advent!

8 kommentarer:

Sanna sa...

The Sounds var säkert bra!Jag gillar dem också! Köpte just Takida-biljetter till mig och sambon till julklapp så det blir lite rock'n'roll för mig också i februari. :)

Vilka fina juliga bilder!Hur har det kännts att fota med nya kameran? Jag skall också ta och köpa Stephenie Meyers Host. Har snart läst slut sista boken i Twiligt-serien. Så synd att det inte blir några fler böcker nu.

Kram Sanna

alegni sa...

fiiina bilder, nina! och inte alls rosa längre :)
maken skurar grovköksgolvet idag. sen är det bara badrumsgolvet och bastugolvet kvar, lite dammsugning och golvtorkning och julen får komma!
ha en skön helg efter städpasset :)
kram

Galleri MochB sa...

Gillar rubriken :O) Så julfint ni har det. Gillar också dina lavhjärtan. Ha en skön helg och ett skönt jullov. Mitt börjar inte riktigt än.
Kram Mia

Livet på Vestergård sa...

Fina bilder du tagit. Dina änglar är verkligen precis likadana som mina så det måste vara gjorda efter samma virkbeskrivning.
Jag har också mest hållit till i köket i dag och både bakat och städat. Nu får det snart vara klart. Njut av dina lediga dagar och ha en fin fjärde advent!

StrandviksVillan sa...

Fint, fint och fint!!
Gillar verkligen lava-hjärtanen!

Så är det ibland, man fotar massor men hinner inte skriva. Ibland har man massor att skriva, men får inte till bilderna... Och utan bilder blir det ju inge kul inlägg.
Oj så kul och intressant det måste vara med nya kameran!

Ha det riktigt avkopplande och skönt nu på jullovet!
Själv jobbar man ju ännu tre och en halv dag, suck... och stön...
Idag och igår var det verkligen tufft!

Jodå, M o P kommer också mot 7-tiden så det går bra ;)

Nattinatt!

Louise sa...

Keramiktomten som kastar snö är fin!! Jag gillar tjockishyacinten också, just så skall de vara. :O)

Livet hos mossi sa...

Shit va kul att få se The Sounds...dom e no verkligen rock´n´roll!!

Jätte söt tomte du gjort på kermaiken. Mycke finare än de grejer jag åstadkommit.

Ja, det där månadsstädning låter bekant ;)

Kramelikram

Anonym sa...

Så mycket vackert man gör a av mossa och sånt! Härlig idé med hjärtanen!

Städningen däremot - den lägger jag mig inte i iår. eftersom Markus är ledig under julveckan. LYX av stooora mått eftersom han lovat sköta den biten. T.om. en del av bakandet ;) Kan inte bli bättre!

Åsa