måndag 23 november 2009

Julen smyger in

De stunder då jag lyckas ignorera regnet och slasket utomhus känner jag den där ulliga varma känslan i bröstet som betyder att julen närmar sig. I söndags sken solen då vi var på julmarknad och jag fick faktiskt riktig "julfiilis", även om många andra fick vårkänslor. På söndagskvällen pyntade jag lite smått medan jag lyssnade på Carolas Jul i Betlehem. Det är den första julskivan jag tar fram varje år, eftersom den inte känns för julig, utan lagom "lillajulig". Sen drack vi glögg och åt kokosbollar. Mums!

Ett par av Mailegs underbara julgransgrisar har flyttat hem till oss tillsammans med ett gäng hyacinter. Muggen på den övre bilden är från Cult design och inköpt på rea ifjol..
På julmarknaden som vi var på fanns det så mycket fint hantverk och jag ser verkligen fram emot att gå på fler julmarknader och basarer de närmaste veckorna. Mitt eget julpysslande har det varit lite si och så med, men lite i taget så...

Kram,

9 kommentarer:

Jojo sa...

Ah, skönt att se att ngn annans julpyssel släpar lite :)

Ska du till stundars o botniahallen i helgen?

Kram J

StrandviksVillan sa...

Men titta så sött du också gjort med lökarna!
Ska försöka få en bild av min ensamma idag innan vi åker iväg.
Man ska nog inte ta så hårt på juldekorerandet, bara ta det som lusten faller på. Fast det är klart att det är frustrerande om man faktiskt vill en massa, men inte hinner...

Ha det bra och tack för senast!

Lilith sa...

Du börjar ju få riktig fart på julpyntandet i alla fall! Man behöver ju inte ta för mycket åt gången... :)
Vi var också på julmarknad i söndags, men då började det duggregna så smått... Nästa helg blir det mer julmarknad, ska bli roligt! Hoppas bara det inte är lika uselt väder som ifjol...
Tack för att du förklarade det där med stenarna, du har ju det där på klart du så det var intressant att läsa hur det gått till! :)
ha det så bra! :)

Livet på Vestergård sa...

Ja nu måste nog jag också snart få hem hyacinter :) Ha en skön kväll!

Livet hos mossi sa...

Kul att höra att nån börjar få julfiilis :) fö det har inte jag...som allti brukar vara ut i god tid me julpynt å julstämning. Nå, kanske de tar sig snart! Mysigt med hyacinter! :)

Kram

alegni sa...

fniss. jag märkte att vi har samma bloggrubrik på våra senaste inlägg. no, ei se mitään ;)
de är grymt söta de där grisarna!
jag får nog skaffa hem lite juldoft i form av hyacinter jag också. bara jag hinner.

klipposfia sa...

Jag har åxå konstaterat att om julkänslorna ska börja svalla så är det nog att blunda för utsidan och vrida upp volymen på en stämningsfull cd och pynta inomhus och kanske baka lite pepparkakor för luktsinnets skull.....kanske kanske det börjar ta sig:)

Sanna sa...

Jg börjar också längta så smått efter julen. Det är så grått och mörkt nu så julfirande med allt skoj vad det innebär känns riktigt välkommet. :) Vilka fina julsaker!Vilken söt liten rutig gris och gillar dina olika blomkrukor för hyacinterna.

Jag har föräästen just läst klart den första boken i Twilight-serien och blev helt fast i boken. Sträckläste den i princip. :) Visst var den kanske menad för lite yngre läsare, men jag måste medge att jag älskar sådan romantik. :) Beställde de två följande böckerna och planerar nu även att se Twilight-filmen. Har du sett den och gillade du även de andra böckerna i serien?

Kram Sanna

Anonym sa...

Jag får riktigt jul-feelis när jag ser så vackra arrangemang med hyacinter. Många bloggare har dem, men jag är lite efter vad gäller julpyntandet. Får ta igen det till helgen!

Ha det bra!

Åsa