söndag 29 november 2009

Adventssysslor

Tittar snabbt in för att önska er en god lillajul och första advent!Har ni fått nån snö än där ni bor? Här är det precis lika slaskigt och vått som det varit hela hösten. Vår byväg är som tuggummi, som en vän uttryckte det, och bilen har säkert ett halvcentimeter tjockt lager med smuts på sig... Men här inne har vi julpyntat lite och, vet ni, kontoret/arbetsrummet är snart klart! Det fattas bara bordsskivor innan vi kan "flytta in". Sen börjar det riktigt roliga, att fixa alla småsaker.

 
 
Bild 1. Ask från Indiska att ha vitaminpiller i. Mycket finare att ha på bordet än den orange-vita Multitabsburken!
Bild 2. Fjolårets glögg från Lignell & Piispanen. Har inte smakat på den ännu, men flaskan är jättefin! Årets glögg har smak av lingon och är helt okej. Rätt stark dock. Hittas på Alko.
Bild 3. Hyacinterna har börjat blomma. Jag tycker hyacinter är som finast då knopparna nätt och jämt kikar upp över bladen. Men visst har blomningen sin charm också, och ljuvliga DOFT!
Bild 4. Ljus i plåtask från Lagerhouse. Allt står på en svart plåtbricka från Clas Ohlsson, som egentligen ska användas under en korg där man kan elda vedträn.

Märker då jag skriver att jag shoppat rätt mycket på sistone. Det har varit mycket flängande hit och dit de senaste veckorna och en allmänt stressig period. Därför har jag undvikit bloggandet den här veckan. Jag vet ju hur mycket fint och juligt ni där ute visar och faktum är att jag inte klarar av att ta in den inspiration ni ger just nu. Jag måste få gjort det jag har i huvudet först! :) Men snart ska jag kika in hos er och svara på era hälsningar.God knows the world doesn't need another band
But what a waste it would've been
...
Honestly can you believe we cross the world while it's asleep?
I'll never trade it in cause I've always wanted this
And it's not a dream anymore

No
It's not a dream anymore
It's worth fighting for

Så sjunger ett av mina favoritband, Paramore. Ikväll spelar de i Helsingfors. Tyvärr är jag inte där, men ack, så skönt det är egentligen. Här hemma kan jag krypa upp i soffan tillsammans med lilla familjen och se på en film. Det är gott det också.

Kramar,

6 kommentarer:

alegni sa...

det är faktiskt det allra bästa att kunna göra så - krypa upp i soffan med dem man gillar allra bäst. tycker jag.
hoppas du får sluta stressa snart så du kan börja njuta av "förjulen".
kram

Livet på Vestergård sa...

Du får visa bilder från arbetsrummet sen när du har det klart. Mys på i soffan och ha en bra start på ny vecka!

Jojo sa...

Mysiga bilder, och din ask slår nog multitabs med hästlängder ;)

Kram Jojo

Anonym sa...

Nope.. ingen snö :( Bara mörkt och vått!

Jag har alltid Paramore i mp3:n när jag är ut å löper! :)

Ha det bra!

Åsa

mille sa...

LagerHouse here I come... för den fina asken vill jag ha!!
Undrar om den fina glöggen finns på den svenska marknaden?

Lilith sa...

Här är byvägen också en ända lervälling... Och dessvärre, vår gårdsplan också... Sista tidens regn har INTE gjort gott! Men nu kikar faktiskt solen fram, härligt! :)
Hoppas du snart får avklarat allt som stressar och kan börja varva ner i julens tecken! Om nu det är möjligt... ;) Visst är det skönt att bara få krypa upp i soffan och mysa!
Önskar dig en fin advent och 1:a december! :)