fredag 23 oktober 2009

Mat åt fåglarna

Hej på er! Det börjar snart bli dags att sätta ut mat åt fåglarna. Jag har börjat så smått med att hänga ut äpplen i vår stora tall. Hoppas fåglarna tycker om dem! Fast, som mannen sa då jag frågade om det blir för puttenuttigt med rosetter, så spelar väl utseendet inte så stor roll för fåglar ;)


Det är superenkelt att fixa "äppelspetten". Jag har fäst najtråd (ca 1 mm) runt en kotte och sedan trätt på äpplen. Det viktiga är att tråden är så tjock att den 1) går att styra då du sticker in den i äpplena och 2) håller formen då du hänger upp "spettet".

Till julen skulle det vara snyggt att använda röda äpplen och vita sidenband. Tänk va snyggt det skulle vara i ett snöigt landskap!

Åh, det är så grått ute nu och enligt väderrapporten kommer inte solen att titta fram på flera dagar. Det är nog bara att tända ljus, kura ihop sig i filtar och mysa med en hop inredningstidningar eller en bra film. Det tycker jag låter som en bra plan för helgen.

Ha det bra ute i stugorna!

12 kommentarer:

Lilith sa...

Så fint du "dukat" åt fåglarna! Och fast de själva kanske inte bryr sig om hur det ser ut, kan man ju passa på att njuta av att det ser fint ut själv då istället! ;) Så härligt det låter, med röda äpplen, vita sidenband och ett snöigt landskap! Har inte satt ut fågelbordet än, men fågelmat är inhandlad så i helgen kanske det kommer på plats.
Usch, ska det inte bli någon sol alls till helgen? Hu ändå, det var trist... Har i alla fall bullat upp med en hög med tidningar, så om inte annat kan man alltid sitta i soffan och mysa med dem då! :)
Ha det så bra du med! :)

Sanna sa...

Så fint med äppel"spettena"! Jag tycker det är riktigt fint med rosetterna också. Dina helgplaner låter mysiga!Här blir det nog mest kalasförberedelser och kalas som gäller.
Kram, Sanna

Vekarus sa...

Ihana kattaus!

Galleri MochB sa...

Men oj så fint (och gott) du fixat åt fåglarna! Kan nog hända du får byns hela fågelskock på det där viset :O)

Livet på Vestergård sa...

Vad fint det blev med äpplena! Jag har också laddat upp med lite inredningstidningar till helgen :)

StrandviksVillan sa...

Oj så fiiiint era fåglar blir serverade! Jag tror absolut att dom är glada för rosetterna ;)

Ha så mysigt under filten!

Jo förresten, redan den första halvtimmen försvann en hel del grejer från mitt bord, jeiiii! Ska bli så spännande att få höra resultatet på söndag kväll!!

alegni sa...

snyggt! alla traktens fåglar flyttar nog in till er nu, speciellt när de märker hur fint du pyntat med rosetter och allt :)
jag kan bara föreställa mig hur gott dina äppelspett doftar!
skön helg!

Clarice sa...

Så fint det blev! Nu skrattar nog fåglarna i Österbotten.

Kramis,

Anonym sa...

Sån fin idé! Om vi bara hade ett träd att hänga upp äpplen i... ;)

Hösten är underbar på sitt sätt. Hoppas det slutar regna nu, då ska jag bege mig ut på höstpromenad!

Skön söndag!

Åsa

Lilith sa...

Typiskt att din långa kommentar försvann, sånt är inte roligt... Först sitter man där och skriver en låååång kommentar och så är allt helt plötsigt borta... GRRR!!! Det är teknikens underbara värld det!
Håller med om att det kan vara riktigt mysigt även på egen hand, bara det inte blir alltför ofta som du skrev! :)

Lilith sa...

Det ska du göra, ge dig ut på promenad alltså! :) Naturen kan vara otroligt fin också en mulen dag.

Annelie sa...

Åh men så illsött!