söndag 25 oktober 2009

Ljus i vart hus

Hörni, va lyxigt det är att få en extra timme nu då vi går över till vintertid! Dagen känns faktiskt längre, än så länge i alla fall. Vi har t.o.m. hunnit jobba lite hemma, nåt som vi inte särskilt ofta gör på söndagar. Garageväggar och tak har målats och nu får vi köra in bilarna. Skönt att inte behöva skrapa rutorna på morgnarna.

En liten by med plåthus finns nuförtiden hos oss. Jag har länge velat ha ett av de populära zinkhusen från Walther & co, men det har inte blivit av att köpa ett. Men då jag fick veta att "Billiga Boden" har en budgetversion av husen slog jag till och köpte flera stycken!

 


Inte riktigt samma sak som originalet, men riktigt mysigt ändå!
Hoppsan, här syns det att jag inte har strukit duken, men den får symbolisera snö som ligger i drivor på marken ;)

Hoppas ni har en skön söndag där ute! Nu ska vi bege oss ut på skogspromenad i den gråa höstdagen.

19 kommentarer:

Anonym sa...

Oj har Billiga Boden sånadär fina zinkhus? Har sett att butiken med förkortningen MM har vita, men jag skulle vilja ha ett i zink. Tack för tipset! :)

/Cia

Lotta sa...

Jag vill oxå ha men har inte hittat här i närheten nån affär som säljer zinkhuslyktor ;(.
Jättesött med hela byn ..
Lotta

Kamomilla sa...

Vad är det för en billig bod? De är ju fina!

Nettan sa...

Ja de ä ju så charmiga de där husen..har oxå ngra stycken! Va fint du gjort med äpplena till fåglarna..det tipset snor jag rakt av!
Kram Nettan

Vekarus sa...

Mikäs se sellainen halpa kauppa on, mistä tuollaisia ihanuuksia saa?

Anonym sa...

Ibland blir man riktigt förvånad över vilka fina saker de har på Billiga Boden :) De har minsann ändrat stil de senaste åren (för det kan ju inte vara vi som förändrats... ;))

Mysigt!

Livet på Vestergård sa...

På min önskelista har det länge stått zinkhus. Kanske jag får söka upp billiga boden jag med :o)
Den där extra timmen vi fått i dag har varit riktigt välbehövlig! Ha en bra vecka!

Vekarus sa...

Minä arvelin, että olisi kuulunut Tokmanni-konserniin, niin olisi voinut olla toivoa löytää lyhtyjä täältäkin päin, muttei siltä näytä...

alegni sa...

vilken fin by du byggt upp! jag har fyra hus själv, men de är än så länge utspridda över huset :)

Lilith sa...

Jag gillar också de där husen, skulle gärna lägga vantarna på några! Tror jag måste bege mig till Billiga Boden så snart som möjligt, och om det är så att MM har dem i vitt ska jag kolla dem också! Köpte faktiskt ett rosa hus i en skrotbod förra hösten och har tänkt måla det vitt, men har inte kommit mig för... Dessutom tror jag det kan vara lite knepigt att få det målat bra på insidan, vill ju inte ha den rosa...
Hihi, inte kan man alltid ha stenkoll på alla detaljer (läs ostrukna dukar...)! ;D Det visar ju bara att man är mänsklig... ;)
Ha en bra vecka!

Sabina sa...

Så stämninhsfullt det ser ut med ljus kring husen.
Kram Sabina

Louise sa...

Hittade hit till din blogg via en kommentar hos strandviksvillan. Kul. kommer tillbaka. Jättefina zinkhus. undrar nu i likhet med mången annan vilken denna billiga bod är...om det skulle råka vara nån landsomfattande kedja ;O)

Anonym sa...

Billiga Boden är allas vårt Halpa Halli :)

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hallojs!!Jättevackra zinkhus...blir så fin stämning med dessa!!!

Kram Millan ♥

StrandviksVillan sa...

What? Trodde jag kommenterat här redan...

Jag har ju också som du kanske sett ett av dom där husen, verkligen snyggt! Men en liten by vore ju coolt... ;) Prisklassen kunde man ju inte klaga på! (Fast nog syns det på kvalitén lite)

Hihi, bra idé med snödrivor på bordet :D
Nu längtar jag faktiskt efter snö, är sååå trött på - och av - allt det gråa ute!

Lilith sa...

Någon som vet om MM fortfarande har sina vita hus? Hade maken att kolla igår när han var dit och handlade, men han hittade inga... Kanske de blivit undanplockade till förmån för julpyntet, eller?

Fröken Fräken sa...

Jag tycker att de var jättefina! Originalen känns faktiskt sjukt dyra, hur fina de än är, så bra att det finns alternativ. Har hittat på VIllage också, men jag kan inte komma på om de är min stil eller ej?!

Jamen, klart man färgsorterar böckerna! Hur skulle man annars göra..?!? ;-)

Lilith sa...

Visste din om de har kvar de vita lykthusen? Var nämligen till Minimani igår och kollade, men hittade inga... :( Det vore ju synd om de inte fanns kvar!

Lena sa...

Imorgon åker den här flickan iväg till Billiga Boden, såna måste jag ha!