söndag 6 september 2009

Lyckad loppis!

Igår var jag tvungen att åka och jobba en stund på morgonen. Av en händelse sa en kollega att dom hade loppis på Strandgatan. Eftersom det var på vägen hem åkte jag via, och fann till min glädje att det var en vän till familjen och hennes grannar som ordnat gårdsloppis! En riktigt bra loppis med fina saker och bra priser dessutom!

Detta bord köpte jag för 5 euro. Inte en enda spik eller skruv håller ihop bordet, utan allt är pluggat och kilat. Den gamla avskavda färgen sitter kvar. Den före detta ägaren har bara målat ett tunt lager med vit färg på bordet för att fästa de gamla "flagorna". Riktigt snyggt!
Hjärta-lyktorna har jag spanat på i flera år och fick nu båda för 5 euro. Kakformen blir nog jättefin med ljus i, eller vad tror ni? De vackra blå böckerna är skrivna av Runeberg och Fröding. Dessutom köpte jag en väggklocka åt en vän och så fick jag en gammal verktygsback med rostiga 8-tums spikar på köpet. Allt detta, inklusive bordet, för 15,50 euro. Ganska bra, i finska priser mätt, tycker jag :)

Ha en skön söndag!

6 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Wow så tjusiga bilder! Men jag fick fundera en stund var du fotat det... bredvid kaminen förstås!
Du skulle visat hela bordet! Intressant modell!
Hjärtalyktorna var riktigt fina! Ser höstigt fint ut.

Ses ikväll, det blir bara ni båda som gästar...

Lena sa...

Va fint! Ja, det tycker jag nog du kan kalla fynd - det är svårt att hitta bra saker till bra pris här i våra trakter, tycker jag. Men du har lyckats!

Sanna sa...

Så mycket fint du fyndat!!gillr dina bilder också.
Kram Sanna

alegni sa...

sant, det är verkligen sällan man fyndar något så förmånligt på en loppis i det här landet. du börjar ha känsla för det där med loppisar nu, nina ;)

Galleri MochB sa...

Javisst är loppis toppen :O) Fina fynd du gjorde. Bordet ser underbart ut och gamla böcker är så charmiga.
Ha en bra vecka!

Lilith sa...

Vilka fynd du gjort, och till vilket pris sen också! Blir ju riktigt avis...
Har en hög med gamla böcker här som jag inte vet vad jag ska göra med... På antikvariatet sa de att det inte var något värde i dem och att jag lika bra kunde slänga dem i pappersinsamlingen, men det ville jag inte... Skulle hellre se att de kom till nytta!