onsdag 2 september 2009

Just watching the grass grow

För exakt en vecka sen sådde vi vår gräsmatta. Varje dag har vi hukat oss ner över marken och spanat. När ska det första tecknet på att fröna grott visa sig? Fast jag visste att det tar åtminstone fem dagar (åtminstone brukar det ju stå det på påskgräspåsar...) så blev jag redan orolig för att fröna hade något fel så att de inte kunde gro. Men igår såg jag äntligen de första, tunna stråna, knappt en centimeter långa. Och det går tydligen undan då de en gång kommer igång! Gissa om jag blev förvånad då jag kom hem idag och såg gröna strån överallt! Härligt!


Nu hoppas vi på lite sol och värme så att det riktigt tar fart.

Igår hade vi besök av denna bevingade varelse. Visst är den fin? Vingarna är lite suddiga, för den envisades med att fladdra oavbrutet med dem. Men den flög iväg först efter att jag hämtat kameran (inomhus) och tagit några bilder. Försökte googla lite för att ta reda på vad den heter, men hittade inget. Förslag?


Ååå, va jag blir glad åt er som kommenterar på mina inlägg! Kram till er!

3 kommentarer:

alegni sa...

grattis till gröngräset! den gröna varelsen (en nattfly?) matchar ju den blivande gräsmattan perfekt ;) vad det är för sort har jag ingen aning om.
min svarta vaxduk kommer från hemsktex :)
kram!

Galleri MochB sa...

Hos oss växer det så det knakar.. :O) har redan hunnit klippa några gånger. Fast det växer väldigt ojämnt, så på håll ser det så grönt och snyggt ut, men en närmare titt är inte lika vackert. Och eftersom vi tog fyllnadsjorden från plätten här bredvid fick vi på köpte också en massa ogräs, bränn-nässlor... Men mannen säger att det nog fixar sej tills nästa år. Så då litar jag på honom ;O) Men kul är det ju att få en egen gräsmatta!!

Gnistrande snö sa...

Tack för din gulliga kommentar, blev så glad!
Vilka härliga och fina bilder du visar, tyvärr vet jag inte vad det är för liten insekt.

Så spännande med gräset, vi fick lite gäs sått i måndags så nu går jag också och väntar på att det ska börja växa men det verkar som om skatorna är och nallar lite av gräsfröna :-)

Ha det fint!