onsdag 19 augusti 2009

Tittut i blåbärsskogen!

Idag tycker jag det är dags för ett hundinlägg! På sistone har vi varit mycket i skogen med Snövit och Lilja. Det tycker dom är roligt då dom får springa av sig. Men det bästa av allt är bären!

Hundarna har blivit helt galna i hallon! Under en kvällspromenad, innan jag riktigt hade fattat det, började Lilja plötsligt dra med all kraft in mot skogen. Jag trodde hon hade sett en hare, men nej... Då jag lät henne gå in i snåren stannade hon snabbt vid en hallonbuske och började sluka i sig bär! Ni skulle se hur dom beter sig: snusar och sniffar, ställer sig på bakbenen för att nå och drar så försiktigt av bären med tänderna :)


Här hemma är det gården som tar upp det mesta av vår tid just nu. Tre stora gruslass står framför garaget och imorgon kommer grävaren hit och börjar fixa gruset samt jorden för gräsmattan. Spännande!

6 kommentarer:

alegni sa...

så lustigt att de gillar hallon - det har jag aldrig hört att hundar skulle göra. o vad roligt att du fångat dem på bild när de attackerar buskarna :)
vad spännande saker ni har på gång på gården. lycka till!

StrandviksVillan sa...

Nämen va kul!! Bra att du fick det fångat på bild :)
Jesse äter vinbär också.
Förresten, jag diskuterade just det kommande kalaset med A, frågade vad han önskar sig. "Traktor med släp, sylt, en nyckelpiga och en spindel!" Hmmm...

Härligt väder att vara ute och dona på gården nu! Ni kommer nog ha trädgården klar innan oss :P

Galleri MochB sa...

Har hört att det finns tryffelhundar... kanske era är hallonhundar ;O)
Vår gräsmatta grönskar nu :O) men fortfarande står en hop outjämnad grus på gården :O(

Sabina sa...

Det är bra med hallon som innehåller vitaminer! :)
Riktiga friskushundar du har...

alegni sa...

det låter rätt positivt ur mitt arbetsrum... tyckte maken sa något om "touchdown", så nu sitter jag här o håller tummarna, så där bildligt talat :)

m-i-l sa...

Ja, bär är gott, tycker Jesse med. Han har blivit en riktig hejare på blåbär i skogen och stickelbär hemma. Precis som Lilja och Snövit står han på bakbenen och "plockar".